Rozvod rodičů neznamená konec světa

julie-mezi-slovy
Přestože v dnešní době existuje nepřeberné množství literatury pro děti, jen velmi málo knih se zabývá tak důležitým, ale zároveň i citlivým tématem, jakým je rozvod rodičů. Julie mezi slovy se snaží dětem pomoci toto těžké období překonat. Hrajte s námi o novou knihu Petry Dvořákové!

Jak se vyrovnat s rozpadem rodiny?

Od autorky úspěšných knih Proměněné sny (Magnesia Litera za publicistiku 2007) a Já jsem hlad.

Na pozadí krátkých poutavých příběhů kniha přináší výklad řady pojmů, které ze světa dospělých pronikají do světa dětí. Julie mezi slovy se dotýká tématu rozvodu rodičů a rozpadu rodiny i vytváření citových vazeb k novým partnerům rodičů a jejich dětem.

Pro dětského čtenáře kniha otevírá naději na vyrovnání se s jednou z nejbolestnějších zkušeností dětství.

Ahoj, jmenuji se Julie a je mi deset. Naši se nedávno rozvedli a my teď s tátou a Elou máme novou rodinu… S tetou, Jakubem a Vítkem. Ke vší smůle jsme se přestěhovali na vesnici a to je úplně jiné než bydlet v Praze. Nejsou tu vůbec žádná nákupní centra nebo výběrové školy.

A holky tady na vesnici? Ty se vůbec nevyznají! Navíc mi život pořádně komplikují nejrůznější dospělácká slova, kterým nerozumím. Taky mě moc nebaví pomáhat tetě s myčkou a na zahradě, a tak vymýšlím, jak se tomu vyhnout. Mám na to sešitek Vofukovník, ale ten už je úplně popsaný, tak to všechno budu raději vyprávět vám.

Julie

 

Julie mezi slovy

Autor: Petra Dvořáková

Vydalo nakladatelství Host

Počet stran: 128
Ilustrovala: Katarina Gasko
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-966-3
Vychází: 7. října 2013

Přečtěte si více o knize Julie mezi slovy nebo si prolistujte ukázku!

 

Petra Dvořáková

Petra Dvořáková (narozena 1977) vystudovala střední zdravotnickou školu a poté filozofii na Masarykově univerzitě v Brně. Krátce pracovala jako anesteziologická sestra. Nyní pracuje jako publicistka, copywriterka a žŸmanažerka.

Do povědomí veřejnosti vstoupila svou první knihou Proměněné sny, za kterou v roce 2007 získala cenu Magnesia Litera. Tyto „rozhovory o iluzích a deziluzích, které prináší víra,“ vzbudily živý čtenářský zájem, ale i rozporuplnou reakci v církevním prostředí. V roce 2009 vydala svou druhou knihu Já jsem hlad s podtitulem „Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši“.

(Foto a info o autorce: Host)

 

Vyhrajte knihu pro děti Julie mezi slovy

Dostali jste se do situace, kdy rozvod je jediným řešením vašich manželských konfliktů, ale nevíte, jak to říct svým dětem? Hledáte knihu, která jim pomůže pochopit změny, které se okolo nich dějí? Spoustu odpovědí, jak svým dětem pomoci, najdete v nové knize Petra Dvořákové Julie mezi slovy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, v níž dva z vás vyhrají knihu Julie mezi slovy.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o knihu Julie mezi slovy
běží od 9. 
do 22. října 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Julie mezi slovy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJulie mezi slovy

Dvořáková, Petra

Host, 2013

Rozvod rodičů neznamená konec světa - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Pavlína napsal:

    dobrí den jak mohu si psát s julii

Napsat komentář