Magický geometrický obrazec

diagram-obalka (2)
Máme tu tip na knihu pro všechny příznivce matematiky! Výtvarník a spisovatel Adam Tetlow se ve svém díle zaměřuje na magický geometrický obrazec, který byl velkým pomocníkem starověkých umělců a řemeslníků. 

Jak se dá rozdělit čára na tři stejné díly? Nebo na pět? A na sedm? Lze nějakým jednoduchým způsobem propojit harmonii a geometrii? Co je onen tajemný „diagram“, o němž se zmiňovali starověcí myslitelé? Adam Tetlow nám v této průkopnické knížce odhaluje dávno zapomenutý „helikón“, základní diagram využívaný starověkými umělci a řemeslníky. Můžeme s údivem sledovat, jak s pomocí tohoto magického geometrického obrazce vznikají zlomky, hudební harmonie, pythagorejské trojúhelníky, perspektiva a řada dalších věcí.

Diagram

Harmonická geometrie
Autor: Adam Tetlow
Přeložil: Petr Holčák

Počet stran: 58
Vazba: vázaná
Formát: 145×175 mm
ISBN: 978-80-7675-065-4
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Diagram vydalo nakladatelství Dokořán v edici Pergamen.

Ukázka z knihy

Diagram_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O edici

Kniha vyšla v edici Pergamen, která se dá charakterizovat jako kratičké, výtvarně zaměřené ochutnávky velkých témat se špetkou mystiky a radosti z čiré spekulace. Atraktivní grafické zpracování a půvabné ilustrace dělají z těchto knížek ideální dárky pro sběratele a milovníky krásných knih.

    

Zdroj informací: Dokořán

O autorovi

Adam Tetlow je výtvarník a spisovatel. Se svou ženou a třemi dětmi žije na anglickém venkově.

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 1 000 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDiagram
Harmonická geometrie

Tetlow, Adam

Dokořán, 2023

Napsat komentář