Výprava do vesmíru

Kompaktni vesmir
Hvězdná obloha uchvátila nejednoho člověka a badatele. S dnešní knihou se můžete vydat na její průzkum a navštívit místa vzdálená miliardy světelných let. Při cestě se dozvíte řadu informací nejen o hvězdách, ale i černých dírách, temné hmotě a vývoji celého vesmíru a planet.

Vydejte se s námi na výlet od známých planet naší sluneční soustavy až do miliardy světelných let vzdáleného hlubokého vesmíru! Cestou vám Matt Tweed nabídne stručný přehled lidských znalostí o geografii a historii našeho vesmíru, který se hodí každému, koho uchvacuje pohled na hvězdnou oblohu. Dozvíte se to hlavní o zrození, životě a zániku hvězd, o formování planet, pulzarech, kvazarech, mlhovinách, černých dírách a temné hmotě, navíc se seznámíte s různými teoriemi o vzniku a vývoji celého vesmíru i našich nejbližších planet.

Ukázka z knihy

Zhruba tři čtvrtiny viditelných galaxií jsou, stejně jako ta naše, spirálami, zploštělými disky s vypouklou středovou oblastí. V disku se prohá­nějí mladé hvězdy, plyn a prach. Starší hvězdy jsou raději ve středové vypouklině nebo se líně loudají v okolním galaktickém halo. Spirální galaxie je buď normálního typu, nebo má příčku, přes niž se na její jádro napojují ramena. (str. 8)
Kompaktni vesmir 1
Přečtěte si zbytek kapitoly pojednávající o typech galaxií.

O edici

Kratičké, výtvarně zaměřené ochutnávky velkých témat se špetkou mystiky a radosti z čiré spekulace – tak by se dala charakterizovat řada Pergamen. Atraktivní grafické zpracování a půvabné ilustrace dělají z těchto knížek ideální dárky pro sběratele a milovníky krásných knih. Formát 145 x 175 mm, vázané (s přebalem i bez).
zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Kompaktní vesmír

Cesta prostorem a časem
Autor: Matt Tweed
Přeložil: Petr Holčák

Počet stran: 60
Vazba: vázaná
Formát: 149×174 mm
ISBN: 978-80-7363-859-7
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Kompaktní vesmír vydalo nakladatelství Dokořán.

O autorovi

Matt Tweed je matematik, ilustrátor, hudebník, zvukař, hudební producent a autor několika populárně-naučných knih. Mimo jiné lustroval i mnoho dalších publikací z řady Pergamen.

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKompaktní vesmír
Cesta prostorem a časem

Tweed, Matt

Dokořán, 2017

Napsat komentář