Bohatá dračí historie

Joyce Hargreavesova_Mala historie draku
Draci jsou úžasná bájná stvoření hodná obdivu. Chcete se o nich dozvědět něco více? Ty nejzajímavější informace, doprovázené řadou ilustrací, vám poskytne knížka drakoložky Joyce Hargreavesové.

Proč se setkáváme s draky takřka ve všech lidských kulturách? Jaké geomantické poklady draci střeží? Ve skvostně vypravené knížce vypráví Joyce Hargreavesová příběhy těchto pozoruhodných živočichů ze všech koutů světa. Tento bohatě ilustrovaný svazek s přílohami, v nichž najdete podrobné popisy dračích lokalit po celé zeměkouli, je fundamentální a nadčasovou příručkou pro každého drakologa.

 

Malá historie draků

Autorka: Joyce Hargreavesová
Přeložil: Jiří Pilucha

Počet stran: 58
Vazba: vázaná
Formát: 145×175 mm
ISBN: 978-80-7363-840-5
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Malá historie draků vydalo nakladatelství Dokořán.

 

Ukázka z knihy

Na Západě se drakům od nepaměti přisuzuje důvěrný vztah k pozemským bohyním a k ženám vůbec. Raně středomořské umění často zobrazuje bohyni Matku ve společnosti hadovitého draka. Existuje pečetní váleček z údolí řek Eufratu a Tigridu, obydleného 4 000 let před Kristem Sumery, s vyobrazením mocné bohyně Bau vlevo od stromu života. Za sebou má velkého hadovitého draka představujícího její životadárné síly.
V pelasgickém mýtu o stvoření světa stvoří bohyně Eurynome hada Ofiona, aby se s ním spářila. Brzy otěhotní a snese „vejce všehomíra“. Ofion obtáčí vejce, až praskne skořápka a vyvalí se vše, co vesmír obsahuje, od Slunce k nejmenšímu mravenečkovi. Ofiona posedne nadutost a naparuje se, že původcem všeho stvoření je on. Eurynome se rozběsní, sejme botu, udeří ho do hlavy podpatkem, vykopne mu zuby a svrhne ho do podzemních jeskyní. (str. 8)

Joyce Hargreavesova_Mala historie draku2

Přečtěte si celou ukázku.

 

Joyce Hargreavesová

Joyce Hargreavesová je drakoložka a ilustrátorka. Žije v Londýně. Společně s manželem Brianem Hargreavesem, ilustrátorem atlasů motýlů, řídí organizaci Research Into Lost Knowledge (Pátrání po ztraceném vědění).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Dokořán.


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá historie draků

Hargreavesová, Joyce

Dokořán, 2017

Napsat komentář