Fascinující svět cukru, kávy a drog

stavy uvodni
Většina z nás konzumuje cukr, kávu, alkohol a někteří i další návykové a omamné látky ze světa drog. Prozkoumejte společně s námi fakta o látkách, které mnohdy užíváme denně, aniž mám představu o tom, co se s námi dělají a nakolik nás ovlivňují.

Co se s vámi děje při pití kávy? Působí čokoláda opravdu jako afrodiziakum? Jak fungují takové drogy jako alkohol a cannabis? Hrála psychedelie roli v evoluci člověka? V této fascinující knížce se přední psychofarmakolog Ben Sessa zabývá drogami, zákonnými i nezákonnými, přírodními i syntetizovanými, od nikotinu k endorfinům, od cukru k antidepresivům, které dennodenně užívají lidé po celém světě, aby si změnili stav vědomí.

Změněné stavy

Mysl, drogy a kultura
Autor: Ben Sessa
Přeložil: Jiří Pilucha

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 145×145 mm
ISBN: 978-80-7675-063-0
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Změněné stavy vydalo nakladatelství Dokořán v edici Pergamen.

O autorovi

Ben Sessa je jedním z nejvýznamnějších výzkumníků zaměřujících se na terapeutické využití psychedelických látek, jako jsou léčebné konopí, MDMA či psilocybin. Pracuje jako psychiatr v oblasti závislostí a traumatologické psychiatrie a je autorem knih The Psychedelic Renaissance či To Fathom Hell or Soar Angelic. Žije v Bristolu.

Zdroj informací: Dokořán

Edice Pergamen

Kratičké, výtvarně zaměřené ochutnávky velkých témat se špetkou mystiky a radosti z čiré spekulace – tak by se dala charakterizovat řada Pergamen. Atraktivní grafické zpracování a půvabné ilustrace dělají z těchto knížek ideální dárky pro sběratele a milovníky krásných knih. V edici vyšla již celá řada knih: Stíny, Zázračné stromyKřivky,  Keltské vzory nebo Posvátná čísla.

Zdroj informací: Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené. Úroveň naší produkce již nakladatelství přinesla řadu ocenění. Mezi hlavní autory patří z českých například Václav Cílek a Ludvík Vaculík, ze zahraničních pak John D. Barrow, Jeremy Clarkson, Michio Kaku, Stephen Hawking, Mario Livio, Simon Schama či Mariusz Szczygieł.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZměněné stavy
Mysl, drogy a kultura

Sessa, Ben

Dokořán, 2022

Napsat komentář