Jak vypadají a co znamenají tajuplné keltské vzory?

Keltské vzory
Lidé dávných generací nám zanechali nejedno tajemství. Jedním z takových dávných tajemství je původ a význam tajuplných keltských vzorů.

Jak uvázat keltské uzly? Jaká jsou tajemství klíčových vzorů? Existují zvláštní způsoby tvorby keltských spirál? Co tyto tajuplné vzory ve skutečnosti znamenají? Kdo je poprvé použil? A odkud se vzaly? V této výpravné a graficky půvabné knize nás výtvarník a spisovatel Adam Tetlow seznamuje s praktickými návody na tvorbu prastarých magických keltských vzorů, ale i se základními principy, které se za nimi skrývají. Kniha je doplněna ukázkami ze staré i novodobé tvorby a vzácnými rytinami.

Keltské vzory

Autor: Adam Tetlow
Přeložil: Holčák, Petr

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 145×147 mm
ISBN: 978-80-7363-613-5
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Keltské vzory vydalo nakladatelství Dokořán.

O autorovi

Adam Tetlow je anglický výtvarník a spisovatel se ve svých knihách věnuje především výtvarné tvorbě dob dávno minulých. Na knihu Keltské vzory – vizuální rytmy dávnověku (Celtic Pattern: Visual Rhythms of the Ancient Mind) volně navázal knihou Designa: Technical Secrets of the Traditional Visual Arts.

V edici Pergamen již vyšlo:

 


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie.
Mezi hlavní autory patří z českých například Václav Cílek a Ludvík Vaculík, ze zahraničních pak John D. Barrow, Jeremy Clarkson, Michio Kaku, Stephen Hawking, Mario Livio, Simon Schama či Mariusz Szczygieł.
Populárně-naučné publikace pro širokou veřejnost z oblasti společenských i přírodních věd vydává v řadách Aliter, Zip a Zlom, odborné publikace zaměřené na akademické publikum pak v řadě Bod.
Základní přístup k nakladatelské činnosti lze stručně vyjádřit heslem: OTEVŘENO NOVÝM MYŠLENKÁM.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKeltské vzory
Vizuální rytmy dávnověku

Tetlow, Adam

Dokořán, 2015

Napsat komentář