Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. května 2019

nenechte_si_ujit
Je tu neděle a my vám opět přinášíme tipy, kam příští týden zajít za literaturou. V Plzni můžete například navštívit besedu s Alenou Mornštajnovou. A v Praze pokřtí knihu Dvě minuty mistry světa. Do Vsetína pak přijede spisovatelka Alena Knapová a potěšíme i ty nejmenší, proběhne totiž také křest pohádkové knížky Kouzelná zahrada.

Začneme akcí, která jistě potěší všechny fotbalové fanoušky. V pondělí 20. května se v pražském Paláci knih Luxor uskuteční křest knihy Luboše Beniaka Dvě minuty mistry světa. Téma knihy napoví její podtitul, který zní Osudy stříbrných fotbalistů z MS do 20 let v Kanadě 2007. Díky této knize máte jedinečnou příležitost poznat osudy patnácti vicemistrů světa. Hosty akce budou například Tomáš Ujfaluši či trenér stříbrného týmu Miroslav Soukup. Křest začíná v 15.00, tak si ho nenechte ujít.

Květen je měsíc lásky a my přesuneme do jihomoravského Vyškova, kde si připravili akci právě na toto téma. V úterý 21. května se v Knihovně Karla Dvořáčka koná již tradiční setkání čtenářského klubu, tentokrát na téma Příběhy nejen pro zamilované. S ostatními čtenáři si můžete popovídat o oblíbených knihách či žánrech. Kromě příjemně stráveného odpoledne tak získáte inspiraci na nové knížky a třeba i nové přátele. Setkání začíná ve 14.00.

A ve Vyškově si na úterý 21. května připravili ještě jednu pěknou akci. V Knihovně Karla Dvořáčka se od 16.30 uskuteční i zajímavá přednáška na téma Knihy Bohumila Hrabala ve filmu. Příběhy tohoto skvělého spisovatele se staly mezi filmaři i diváky velmi oblíbené, povedlo se ale režisérům převést osobitý literární svět Bohumila Hrabala do filmové podoby? Neztratilo se kouzlo jeho knih ve filmovém přepisu? Určitě půjde o zajímavou událost, tak neváhejte a poznamenejte si ji do svého diáře.

Ve středu 22. května se můžete těšit na besedu a autogramiádu oblíbené spisovatelky Aleny Mornštajnové. Koná se od 17.00plzeňském Knihkupectví Plaza v OC Plaza. Autorčin román Hana patřil loni mezi ty nejúspěšnější knihy vůbec, jeho recenzi si můžete přečíst i na našich stránkách. Letos pak spisovatelce vyšel nový titul nazvaný Tiché roky, který vypráví o dívce, která se potýká s velkým rodinným tajemstvím. I o této novince bude na besedě určitě řeč, tak dorazte, akce začíná v 17.00.

Ve středu 22. května se bude křtít kniha Daniela DočekalaAnastázie HarrisLubomíra Hegera Dítě v síti. Akce se uskuteční v Paláci knih Luxor v Praze od 17.00. Jejich kniha má podtitul Manuál pro život v digitálním světě a pojednává o jednom z nejdiskutovanějších problémů současnosti – o rizicích a nebezpečí digitální doby, a to konkrétně v souvislosti s výchovou dětí. Knihu pokřtí MUDr. Jan Hnízdil. Pokud i vás toto téma zajímá či se sami s něčím podobným potýkáte, přijďte, určitě se dozvíte mnoho zajímavých informací.

Ve čtvrtek 23. května se v Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně uskuteční další setkání z cyklu Spisovatelé do knihoven. Tentokrát sem přijede spisovatelka Alena Knapová. Tato novinářka (můžete ji znát například z týdeníku Reflex) a prozaička zde bude číst úryvky ze své tvorby. Je autorkou titulů jako Nemožnost nuly, Fra 2016Slabikář či  Fra 2017. Akce začíná v 17.00 v K klubu.

A podíváme se i na slibovaný křest dětské knížky. V pátek 24. května bude v pražském Paláci knih Luxor uvedena knížka Kouzelná zahrada od spisovatelky Anety Pavlové a ilustrátorky Kateřiny Kofroňové. Tato knížka doslova probouzí dětskou fantazii – s malou elfkou Týninkou se proletí na koních, uslyší zpívat stromy a vodu či třeba uvidí zblízka mrakové peřiny. Knížka je bohatě ilustrovaná, děti tak zaujme a vtáhne do pohádkového dobrodružství. Křest začíná v 15.00.

 Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář