Harley Quinn a zombie apokalypsa

harley_quinn
Do série Znovuzrození hrdinů DC přibyla komiksová kniha o Harley Quinn, Jokerově šílené expřítelkyni. Ta se tentokrát musí vypořádat se zombie apokalypsou, která postihne Coney Island.

Komiksovou knihu Harley Quinn: Umřít s úsměvem vydalo roku 2018 nakladatelství BB/art. Jde o další příspěvek do série Znovuzrození hrdinů DC, která znovu zpracovává počátky slavných hrdinů a padouchů. Autory titulu jsou Amanda Connerová a Jimmy Palmiotti, cenami ověnčení scenáristé, kteří spojili své síly s Johnem Timmsem a Chadem Hardinem a dalšími slavnými kreslíři. Kniha obsahuje komiksové sešity Harley Quinn č. 1–7.

Na našich stránkách si můžete přečíst recenze na tituly Harley Quinn 1: Šílená odměna, Harley Quinn 2: Výpadek a Harley Quinn 3: Láska na první ránu z původní série.

harley3

Titul Harley Quinn: Umřít s úsměvem se veze na stejné vlně jako původní série z New52. Komiksu se věnují titíž autoři a Harley Quinn má stále stejnou, extrémně šílenou povahu. De facto nelze novou komiksovou knihu považovat za návrat k počátkům Harley, o kterém se v příběhu čtenář dozví naprosté minimum. Jde spíše o pokračování – děj obsahuje stejné postavy jako poslední kniha z původní řady a odehrává se ve stejném prostředí.

Příběh začíná netradičně ve vesmíru. Pubertální mimozemšťan se rozhodne, že už má dost svých rodičů, a vydá se na pouť do jiné galaxie. Přistane na Zemi, kde se nešťastnou náhodou dostane jako jedna z přísad do párků. Lidé, kteří tyto párky ochutnají, se stanou krvelačnými zombiemi a dají se do terorizování Coney Islandu, kde leží epicentrum nákazy. Sotva se Harley vypořádá se zombiemi (samozřejmě po svém), musí infiltrovat punkovou kapelu, která stojí za podivnými loupežemi.

harley2

Novinkou je postava Red Toola, který podezřele připomíná jinou slavnou postavu – Deadpoola. Osobně bych postavu Red Toola zařadila do dlouhé série nadsázek, které autoři v komiksech o Harley Quinn použili. Obecně nelze brát postavu Harley Quinn příliš vážně – jejím hlavním znakem je skutečnost, že se chová jako postpubertální šílenec, a takové jsou i komiksy o ní. Nelogické, šílené a zvrácené.

Ačkoli titul Harley Quinn: Umřít s úsměvem nepřekoná populární superhrdinské komiksy, pro čtenáře, kteří hledají primárně pobavení, bude zajímavým čtením.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarley Quinn 1: Umřít s úsměvem

Connerová, Amanda – Hardin, Chad – Palmiotti, Jimmy – Timms, John

BB/art, 2018

Napsat komentář