Čarodějova nevěsta se vrací potřetí a s plnou parádou!

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 3
Třetí díl Čarodějovy nevěsty přináší několik nových otázek a odpovědí, krásně zabalených v atmosféře strachu i romantiky.

Čarovná manga série ze světa víl, draků a jiných zajímavých stvoření pokračuje třetím dílem. V něm nás čeká dalších 188 stran roztomilých, veselých i strašidelných obrázků z pera japonské autorky Koré Yamazaki.

Hlavní hrdinka Čise má i tentokrát plné ruce práce. Musí se vypořádat s vražednou chimérou a jejím stvořitelem a také s trápením milého staršího pána Joela Garlanda. Pokud to všechno stihne, možná jí zbude trocha času na výlet…

Takto nějak je kniha představena v anotaci na stránkách nakladatelství Crew, jež pro nás tuto sérii vydává. Musím přiznat, že mi daná charakteristika připadá až příliš strohá a nezajímavá. Ostatně kvalita anotací postupně klesá již od prvního dílu. Příběh si přitom zaslouží mnohem lepší úvod a třetí díl obzvlášť. Samozřejmě nikdo z nás nechce, aby mu anotace prozradila veškerá tajemství jeho oblíbené série, ale ruku na srdce – koho zaujmou tak stručné informace?

Třetí Čarodějova nevěsta přináší ještě více vzrušení a napínavých momentů než její předchůdkyně. Druhý díl byl vcelku temný, méně humorný než jednička. Ve trojce humor nechybí a přibylo mnoho zajímavých dílčích dobrodružství. Vrátili se staří známí z první knížky – čarodějka Angelica a mistr Lindel z dračí říše. Oba si o Čise dělají starosti, jelikož jim připadá, že je dívka až příliš závislá na svém učiteli Eliasu Ainsworthovi. Chise se sama v sobě příliš nevyzná, ale vyvíjí se a objevuje stále nové věci. Už brzy si bude moct vyřezat vlastní hůlku a také konečně získá věrného pomocníka, který s ní bude sdílet pocity i vzpomínky. Je to napůl pes a napůl neodolatelný mladík. Příjemný bonus, že ano?

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 3_ukazka4Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 3_ukazka3

Čtení útlé knížečky i tentokrát uteče jako voda. Dostane se nám obvyklých pěti anglicky pojmenovaných kapitol, přičemž začínáme jedenáctou a plynule navazujeme tam, kde jsme minule skončili. Jsme rovnou vrženi do akčního souboje démonické verze čaroděje s nebezpečnou chimérou. Děj nám hezky odsýpá a zanechává v nás dojmy plné radosti, překvapení, obav i frustrace. Teprve nyní se odvažuji připustit, že Čarodějova nevěsta má skutečně cosi společného s Kráskou a zvířetem. Až teď se totiž dozvídáme, že Elias je vlastně taky takový zakletý princ, který potřebuje vysvobodit, respektive pochopit. Čise se bude muset občas obejít i bez něj. Dokáže to?

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 3_ukazka2Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 3_ukazka1

Na závěr nám autorka dopřeje ještě pár slov na vysvětlenou některých drobností a další zábavné postřehy Z deníčku Silky. Prohlédneme si také přehledný plánek kuchyně v Eliasově domě.

Každý další díl mě utvrzuje v tom, že animovaný seriál je o něco zajímavější než knížka. Třetí díl tuto skutečnost doslova podtrhává a tučně zvýrazňuje. V seriálu nás totiž zaplaví nejenom barvy, světla a třpyt rozpustilých bytostí, ale i působivá hudba. Všechno je tak mnohonásobně kouzelnější, strašidelnější i veselejší. Navíc není vždycky snadné si některé scény přesně představit jen na základě obrázků a bublin. Občas jsou maličko nepřehledné a chybí jim propojení, které seriálová forma umožňuje.

Čtvrtého knižního pokračování se dočkáme pravděpodobně v srpnu, jenže kdo z nás vydrží tak dlouho v nejistotě? Já rozhodně ne, další epizody jsem již zhlédla a jsem nadšená! Jistě budou pěkné i na papíře…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějova nevěsta 3

Koré, Yamazaki

Crew, 2018

Napsat komentář