Získejte další část osudů rodiny Lauritzenových

Klapky-na-ocich-perex
Druhá světová válka rozděluje Evropu a pomalu, ale jistě zasahuje i životy členů rodiny Lauritzenových. Pokračování příběhů všech hlavních hrdinů, které znáte z předchozích dílů série Velké století, si můžete přečíst právě nyní.

Nové události v rodině Lauritzenových

Čtvrtý díl série Velké století: za švédskými hranicemi zuří druhá světová válka.

Nejstarší z bratrů Lauritzenových se stále vyhýbá rozhodnutí, na čí straně stát. Lauritzův syn Harald, důstojník SS, je dočasně umístěn v Oslu. Starší dcera Johanne působí v norském odboji, mladší syn Karl je u švédského námořnictva a dcera Rosa zřejmě pracuje jako špionka.

Lauritz doufá, že Německo válku vyhraje, ale zjišťuje, že bratři Oscar a Sverre s ním tuto naději nesdílejí. A jeho žena Ingeborg už dlouho nepovažuje Německo za svůj domov. Válka rozděluje Evropu a začíná to vřít i v rodině Lauritzenových.

Pokaždé když se zdá, že se na konci tunelu objevil záblesk světla, věci naberou ještě horší směr. Záleží už jen na jediném: přežít – fyzicky i morálně.

 

Klapky na očích

Klapky-na-ocich-obalkaAutor: Jan Guillou

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 420
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2015
ISBN: 978-80-7491-426-3

Přečtěte si více o knize Klapky na očích, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Samozřejmě si s Oscarem mohli v Bergenu založit inženýrskou firmu, jistě by vydělávali víc než jen na holé živobytí, dokonce by i mírně vyšplhali po společenském žebříčku, i když by to nedotáhli až mezi bergenskou smetánku. Až by nadešel čas, oba by se oženili s nějakou bergenskou dívkou, doteď by bydleli v Bergenu a vedli by úplně jiný život než nyní.
A bez Ingeborg by jeho život byl daleko chmurnější. Tak to je. Svou Ingeborg dodnes miloval nade všecko pozemské. Toto slovo nikdy nepoužil v řeči ani myšlenkách ve vztahu k nikomu jinému, dokonce ani k dětem. Vyjma víru v Boha je toto slovo příliš silné.
Největší milostí, jakou ho Bůh obdařil, nebyly peníze, ale Ingeborg. I když pro barona von Freitala, který se až do dne dceřina sňatku považoval za jejího vlastníka se stejnou samozřejmostí, s jakou vlastnil plachetnice a zámek, byly africké peníze pochopitelně zásadním předpokladem. (str. 13)

 

O autorovi

Jan_GuillouJan Guillou (nar. 1944) je pravděpodobně nejoblíbenější švédský spisovatel. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a jen ve Švédsku se jich prodalo přes deset milionů. Je tvůrcem dvou nejúspěšnějších švédských beletristických počinů všech dob: série thrillerů o agentu Carlu Hamiltonovi a „křižácké trilogie“ zahrnující romány Cesta do Jeruzaléma (1998; česky v prvním vydání jako Cesta do Svaté země, Mladá fronta 2001; ve druhém vydání Argo 2010), Templář (1999; česky Argo 2010) a Království na konci cesty (2000; česky Argo 2011). Ze série Velké století už v češtině vyšly romány Stavitelé mostů (2011), Norský dandy (2012; oba česky Host 2014) a Mezi červenou a černou (2013; česky Host 2015).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Klapky na očích

Sotva se bratři Lauritz, Oscar a Sverre vzpamatovali z hrůz první světové války a začali si zvykat na nový život, objevila se v jejich životě nová hrozba. Zdá se, že pokaždé, když už se objeví záblesk lepších zítřků, naberou události paradoxně ještě horší směr. Druhá světová válka už zuří za švédskými hranicemi a v rodině Lauritzenových to také začíná vřít. Jak se budou vyvíjet další osudy jejích členů uprostřed bojů? To si můžete přečíst ve čtvrtém pokračování série Velké století oblíbeného švédského autora Jana Guilloua. Skutečnost, že hlavní postava románů je zčásti inspirovaná autorovým dědečkem a jeho vlastními vzpomínkami, dodává knihám zvláštní kouzlo a důvěryhodnost. Přesvědčte se sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Klapky na očích vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Klapky na očích
probíhá od 6. do 19. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Klapky na očích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlapky na očích
Velké století 4

Guillou, Jan

Host, 2015

Napsat komentář