Problémy zaslíbené země

Ari Savit_Zeme zaslibena
Izrael se v současnosti potýká s mnoha zásadními obtížemi, jimž je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Také proto spisovatel Ari Šavit vytvořil podrobnou studii izraelské země od počátků sionistického hnutí až do dnešní doby.

Izrael, čelící nebývalým vnitřním a vnějším tlakům, se dnes nachází v existenční krizi. Kniha Země zaslíbená vypráví příběh Izraele, jak ještě nikdy nebyl vyprávěn, a pokládá nepříjemné a přitom zásadní otázky: Proč Izrael vznikl? Jak vznikl? A může přežít?

Ari Šavit definuje problémy a hrozby, jimž Izrael v současné době čelí, a využívá klíčových milníků dvacátého století, aby vrhl nové světlo na současnost – to vše prostřednictvím životních příběhů několika osob, odhalujících pozadí významných historických událostí. Výsledkem Šavitovy práce je portrét malé, životem kypící země stojící na rozcestí, jejíž bytí a identita hrají v dnešním globalizovaném světě ústřední roli.

 

Země zaslíbená

Autor: Ari Šavit
Přeložil: Radim Klekner

Počet stran: 495
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-7491-428-7
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Země zaslíbená vydalo nakladatelství Host.

 

Řekli o knize

Šavit nemá doktrinářskou mysl. Nepřichází, aby chválil nebo obviňoval, i když průběžně dělá s erudicí a výmluvností oboje, přichází, aby pozoroval a reflektoval…

The New York Times Book Review

Šavitovi se daří dospět k závěrům, aniž sklouzává k omezeným soudům, a nachází pravdu, aniž tvrdí, že je to jediná pravda.

The Economist

 

Ari Šavit

Ari Šavit (nar. 1957) je izraelský sloupkař a spisovatel. Byl výsadkářem izraelských obranných sil, vystudoval filozofii. V osmdesátých letech psal pro týdeník Koteret Rashit, v devadesátých letech byl předsedou Asociace pro občanská práva v Izraeli a od roku 1995 pracuje v deníku Ha’arecZemě zaslíbená (2013) se stala bestsellerem New York Times a získala několik ocenění, například Natan Book Award.
Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Doporučujeme

Chcete se dozvědět více o historii Izraele? Toužíte proniknout hlouběji do všedního života této tajuplné země? Pak neváhejte a přečtěte si některé z našich článků, jejichž prostřednictvím se vzdálenému Izraeli přiblížíte zase o kousek víc. Kniha Izrael už se nevznáší obsahuje reportáže, které vás provedou izraelskými uličkami, plážemi a hospůdkami, ale i svatyněmi.
Jitra v Dženínu vám nabídnou netradiční pohled na palestinsko-izraelské vztahy. S knížkou Osmdesát sedm magických míst Svaté země se zase můžete vydat po stopách těch nejkrásnějších koutů Izraele. A kdyby vám to nestačilo, můžete podniknout pěší túru do Izraele s neobyčejným cestopisem 40 dní pěšky do Jeruzaléma.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZemě zaslíbená

Šavit, Ari

Host, 2015

Napsat komentář