Zabalte kufry, prázdninový program v KJM začal!

PrazdninyVKufru_nahled
Již podruhé připravila brněnská Knihovna Jiřího Mahena po dobu letních prázdnin soutěž pro své malé čtenáře. Zapojíte se i tentokrát?

Minulý rok se děti mohly zapojit do programu s názvem Prázdniny ve stanu. V době jarních prázdnin proběhl kratší program nazvaný Prázdniny v labyrintu. Protože se o tyto akce setkaly se zájmem, i letos v létě je pro děti přichystán další tématický program, tentokrát pojmenovaný Prázdniny v kufru.

Svým názvem odkazuje na tématické kufříky, které si rodiče i děti mohou v knihovně zapůjčit. Jejich témata jsou různorodá, například pravěk, prázdniny u moře, čas, doprava, vesmír, … Celkem je jich deset a obsahují nejen knihy, které se daného tématu týkají, ale i hračky, hry a další související předměty. A právě Prázdniny v kufru mají rodičům i dětem tyto kufříky přiblížit (pokud se s nimi dosud nesetkali).

Každých 14 dní na děti čeká jedno ze čtyř témat. Od 2. do 22. července to je Svět dětí, od 23. července do 5. srpna Povolání, na Detektivy si mohou zahrát od 6. do 19. srpna a poslední část v termínu 20. až 31. srpna je věnována Středověku.

Po příchodu do dětského oddělení Ústřední knihovny na Kobližné 4 děti uvidí dva veliké kufry. Stačí je otevřít a začít plnit úkoly.

V první ze čtyř částí mají z jednoho kufru vybrat pár předmětů, které by si vzaly na dovolenou, a svůj výběr knihovnici či knihovníkovi zdůvodnit. V druhém kufru jsou pro ně připraveny papíry, na které si nakreslí vlastní hru (menší děti pexeso, starší libovolnou deskovou hru). Dále si mohou poskládat pexeso, vyplnit soutěžní kvíz zaměřený na hračky napříč stoletími a povyprávět o své oblíbené knize.

Za každý úkol v každém běhu dostávají body. Na konci prázdnin budou nejpilnější děti odměněny.

Pokud vás Prázdniny v kufru zaujaly a chystáte se do knihovny, nezapomeňte, že v létě je jiná otevírací doba! Ústřední knihovna má otevřeno jen v pondělí a ve čtvrtek od 10 do 18 hodin.

Přeji vám i vašim dětem hodně zdaru při plnění úkolů.

Doporučení:
Share

Napsat komentář