Zasoutěžte si o hon na vraha z oblasti Shadow Sands

mlhanadssnahled
Smrt mladíka nalezeného v nádrži Shadow Sands policie uzavře jako nehodu, ale proč jsou na jeho těle zranění, které policejnímu scénáři vůbec neodpovídají? Na to musí Kate Marshallová přijít dříve, než v nádrži přibude další tělo.

Vrah ukrytý v mlze

Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha?

Při potápění ve vodní nádrži Shadow Sands objeví Kate Marshallová mrtvé tělo mladíka, který býval vynikajícím plavcem. Přivolaní policisté případ označí za tragickou nehodu, přestože má Kate své pochybnosti.

Postupně se pochybností a otázek vynořuje víc: Proč si šla oběť zaplavat uprostřed noci? Proč jeho zranění neodpovídají policejnímu scénáři? A proč je mrtvých těl, která se v nádrži našla, víc? Je to jen nešťastná souhra náhod, nebo úkladný vrah zneužívá toho, že na něj nikdo nevidí?

Kate si je jistá, že okolo rezervoáru Shadow Sands se toho děje víc, než se na první pohled zdá, obzvlášť když v okolí padne hustá mlha. Lidé už roky tiše mizí, a když se ztratí další mladá žena, Kate a její asistent Tristan mají podle indicií jen několik dní na to, aby ji zachránili před stejným osudem.

 

Mlha nad Shadow Sands

Autor: Robert Bryndza

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-271-2898-3

Přečtěte si více o knize Mlha nad Shadow Sands, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku nebo naši recenzi.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Ano,“ přitakala Kate a zvedla zápěstí s dekompresním počítačem. „Je to tělo mladého kluka. Tenisky značky Nike Air Jordan, modré džíny s páskem. Tričko má roztrhané na kusy. Není o moc starší než Jake, osmnáct, možná devatenáct… Na tváři a trupu byly řezné a tržné rány.“ Hlas se jí zlomil a zavřela oči. Je tam někde matka toho mrtvého chlapce? pomyslela si Kate. Dělá si starosti a přemýšlí, kde je?
Kate dříve bývala policistkou. Vybavila si všechny ty chvíle, kdy musela informovat příbuzné, že zemřel jejich rodinný příslušník. Úmrtí dětí a mladých lidí patřila k těm nejhorším – zaklepat na dveře, čekat, až se otevřou, a pak vidět výraz na tváři rodičů, když si uvědomili, že jejich syn nebo dcera nepřijdou domů.
„Viděla jste, jestli ten chlapec měl zranění zepředu, zezadu nebo z obou stran?“ zeptal se Henry.
Kate otevřela oči. „Zezadu jsem ho neviděla. Tělo bylo otočené směrem k nám, vznášelo se proti konstrukci věže kostela.“ (str. 19)

 

O autorovi

bryndza-robertRobert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku se svým manželem Jánem. Jeho prvního thrilleru, Dívky v ledu, se v zahraničí již prodaly více než dva miliony výtisků, byl označen jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a práva byla prodána do devětadvaceti jazyků. The Girl in the Ice (Dívka v ledu) je první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. I jeho další pokračování Night Stalker (Noční lov), Dark Water (Temné hlubiny), Last Breath (Do posledního dechu), Cold Blood (Chladnokrevně) a Deadly Secrets (Smrtící tajnosti) se drží na předních příčkách nejprodávanějších knih. Nyní Robert Bryndza pracuje na sérii případů nové hrdinky Kate Marshallové, ženy s pohnutým osudem a silným smyslem pro spravedlnost, kterou jako novou vyšetřovatelku představil v knize Kanibal z Nine Elms (Nine Elms). Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Mlha nad Shadow Sands

Při potápění v nádrži Shadow Sands narazí Kate Marshallová na mrtvolu. Policie případ uzavře jako nešťastnou náhodu, ale to se Kate nezdá, protože mladík byl podle všeho vynikající plavec a ani jeho zranění neodpovídají utonutí. Když se pak objeví další těla, má bývalá policistka jasno, a proto se se svým asistentem Tristanem Harperem okamžitě pouští do vyšetřování. Co se děje v oblasti kolem Shadow Sands, když ji zahalí hustá anglická mlha? To si přečtěte v dalším z napínavých thrillerů Roberta Bryndzy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mlha nad Shadow Sands vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mlha nad Shadow Sands
probíhá od 5. do 18. ledna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Mlha nad Shadow Sands

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMlha nad Shadow Sands
Druhý případ Kate Marshallové

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář