Získejte pohádku z moderního království

iPohadka-perex
Za devatero horami a devatero řekami leží jedno království, kde místní obyvatelé nezahálí, a protože bedlivě sledují výdobytky moderní doby, jsou všichni připojeni k internetu. Jak dopadne klasický příběh v moderním podání?

Princezna, drak a 5G internet

Co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu? Odpověď čeká nejen za devatero horami a devatero plastem znečištěnými řekami, ale i v této knize! Buďte připraveni na vše, jen ne tradiční pohádku.

Král Bořivoj III. Připojený a jeho choť Ljuba IV., vévodkyně ze Swiperightova musí provdat svou dceru Amálii. Během jedné noci ale oba zmizí a nad královstvím krouží drak. Zlo se probouzí. A překvapivě úplně jinde, než by ho princezna se svými kamarádkami – dcerou krejčího Elvírou a vlivnicí Markétou, jejíž vaření elixírů sledují na sítích desetitisíce – čekaly.

 

iPohádka

Autor: Karel Kovy Kovář

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Ilustrace: Julie Čermáková
Počet stran: 184
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-265-0901-1

Přečtěte si více o knize iPohádka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku nebo naši recenzi.

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

„Ano! Urození rodiče sem nahrávají profily svých princů a princezen. Žádné drahé bály, opulentní catering a proplácení cestovních nákladů za kočáry. Levné a rychlé.“
„To zní dobře!“ rozzářil se král, vstal od pracovního stolu a vydal se ke královnině křeslu.
„Třeba tady. Princ Jaromír z Království věčného 5G připojení.“
„Takové království ani neznám.“
„No vidíte, Bořivoji. Kdybyste dával v zeměpisu pozor, tak byste věděl, že se jedná… o jedno z nejbohatších království pohádkové říše?!“ zarazila se královna a oči se jí rozsvítily jako dvě planoucí svíce.
„Nejbohatších?“ podivil se král a zaujatě se nahnul královně přes rameno blíže k displeji. „To by se hodilo. Po těch vašich nákupech na Pohádkozonu bychom alespoň zavřeli pusu tomu otravnému černokněžníkovi Exekutorovi. Oblepil nám tehdy celé království žlutými samolepkami a dodnes nám posílá obsílky.“ (str.9)

 

O autorovi

Karel Kovář, známý jako Kovy, je český youtuber, vloger a v minulosti byl také let’s player. Pochází z Pardubic, kde ve svém pokojíčku natočil první video. YouTube mu pak převrátil život vzhůru nohama. Od ostatních českých youtuberů se liší tím, že probírá aktuální společenská témata, politiku, odvrácenou stranu sociálních sítí či například bankovní půjčky. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu (propojení informací a zábavy) a pomocí videí se snaží bořit předsudky ve společnosti. V letech 2016, 2017 a 2018 dostal ocenění Videobloger roku. Časopisem Forbes byl označen za 17. nejvlivnějšího Čecha na sociálních sítích v roce 2016 a poté se v roce 2017 objevil v žebříčku 30pod30. Jeho literárním debutem je velmi osobní knížka Ovšem, v níž se snaží inspirovat mladé lidi k cestování a zájmu o dění kolem sebe. Popisuje zde klasické, i ne zcela tradiční výzvy, které provázely jeho dospívání.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu iPohádka

Oblíbený český youtuber a vloger Karel Kovy Kovář umí nejenom točit videa a také, jak se ukázalo v poslední desáté řadě populárního pořadu StarDance, skvěle tančit, ale levou zadní zvládne napsat i pohádku. V ní sice najdete krále s královnou, překrásnou princeznu i draka, ale tím veškerá podobnost s klasickými příběhy končí. Toto království je totiž moderní, takže nechybí rychlé připojení k internetu, které s sebou však také přináší i řadu nebezpečí, o čemž se můžete přesvědčit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu iPohádka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu iPohádka
probíhá od 31. prosince 2019 do 13. ledna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy iPohádka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeiPohádka

Kovář, Karel

BizBooks, 2019

Napsat komentář