Zasoutěžte si o příběhy a úvahy o syndromu vyhoření

vyhoret-muze-kazdy-perex
Syndrom vyhoření se netýká pouze manažerů na vysokých postech, ale může postihnout úplně každého. Důležité je identifikovat včas jeho příznaky a začít je řešit dříve, než bude pozdě. Představíme vám publikaci, která vám s tím pomůže.

Když nechcete vyhasnout

Syndrom vyhoření dokazuje, že pracovitost není jen ctnost. Práci na 150 % nikdo neocení.

Moderátor Aleš Cibulka, mezzosopranistka Dagmar Pecková a sportovní reprezentantka Olga Šípková otvírají svou 13. komnatu o tom, jak je maximální nasazení svedlo po pekel.

Téma po odborné stránce zpracovali MUDr. Radkin Honzák a publicistka Agáta Pilátová. Poučte se z chyb druhých – pokud chcete hořet, a ne vyhasnout.

Kniha otevírá ediční řadu Destigma, která se za přispění známých osobností snaží změnit pohled na psychické problémy různého typu.

 

Vyhořet může každý

Autoři: Aleš Cibulka, Radkin Honzák, Agáta Pilátová

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 160
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-7601-180-9

Přečtěte si více o knize Vyhořet může každý, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

vysehrad_albatros-media

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Říkejte si tomu, jak chcete: nezájem, totální ztráta životních sil, energie, elánu, plánů do budoucna, nebo prostě a jednoduše VYHOŘENÍ. Připadáte si jako hadrová panenka, ležíte, civíte do stropu, nemůžete číst ani sledovat televizi, vše, co do sebe vpravíte, dříve nebo později vyzvracíte. Všechno je složité. To, co jste ještě včera zvládali levou zadní, je dneska neřešitelný problém. Když vám pípne mobil, máte chuť ho rozdupat. Neuděláte to ale, protože nemáte ani sílu po něm sáhnout.
Hned v úvodu bych ale rád napsal jednu věc. NENÍ TO RAKOVINA! To je heslo, které doma používáme od doby, kdy nám právě tahle zákeřná nemoc vzala oba tatínky i tchány. Uvědomte si, že ČTETE KNIHU O VYHOŘENÍ a NE O ONKOLOGICKÝCH PROBLÉMECH! I když si dokážu představit, že právě teď máte pocit, že jste na tom nejhůř na světě. Díkybohu – NEJSTE! (str. 12)

 

O autorech

Radkin Honzák (* 1939) vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. V nakladatelství Vyšehrad vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.

Aleš Cibulka (* 1977), televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2004 moderuje v Českém rozhlase talk show Tobogan. Letos podvanácté vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.

Agáta Pilátová (* 1938), kulturní publicistka, píše články z oblasti kultury, filmové a literární recenze, rozhovory s umělci. Editovala několik desítek knižních publikací, mj. pro vydavatelství Radioservis či edici Podkarpatská Rus, na některých se podílela i autorsky. Připravuje též tematické výstavy a kulturní pořady.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Vyhořet může každý

Stresuje vás vaše zaměstnání, kladete na sebe stále vyšší nároky a jste deprimovaní, když vás nikdo neocení ani nepochválí, přestože pracujete na 150 %? V tom případě jste na nejlepší cestě k vyhoření, ale nemusíte věšet hlavu, protože s tímto stavem mysli lze bojovat a uzdravit se. Publikace Aleše Cibulky, který si sám syndrom vyhoření prožil, psychiatra Radkina Honzáka a publicistky Agáty Pilátové vám na několika příbězích známých osobností ukáže, jak na to. Poučte se z chyb druhých a nevyhořte.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vyhořet může každý vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vyhořet může každý
probíhá od 15. do 28. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Vyhořet může každý

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVyhořet může každý
Příběhy a úvahy o syndromu postihujícím lidi (nejen) současných generací

Cibulka, Aleš – Honzák, Radkin – Pilátová, Agáta

Vyšehrad, 2019

Zasoutěžte si o příběhy a úvahy o syndromu vyhoření - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. humhejova napsal:

    Dobrý den
    dnes 21.11.19 jsem dostala výhru – Vyhořet může každý.
    Děkuji
    Humhejová

Napsat komentář