Nové vydání americké klasiky

Posledni kapitan
Vítejte v době jazzového věku! Americký klasik Francis Scott Fitzgerald stvořil ve svém románu čtenářsky atraktivní postavy, na které čekají dramatické chvíle a vášnivé události.

Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v překvapivých chvílích úhel vyprávění a zostřují kontrasty mezi postavami. Osobnost mladého, charismatického a mimořádně schopného filmového producenta, jenž tuší blížící se tragédii, ale dokáže skrývat obavy, se na nejpůsobivějších místech snad vzpírá autorovým prvotním záměrům. Hrdinové románu podléhají v podobných okamžicích nejistotě, zmatkům – a pak v nich k vlastní škodě vášnivě setrvávají.
Román, o jehož postavách mnozí tvrdí, že patří k nejživotnějším a nejpřitažlivějším ve světové literatuře, vydáváme v novém překladu, jenž vychází vstříc tajemné a hluboké kráse Fitzgeraldova jazyka.

Ukázka z knihy

Nikdy jsem se neobjevila na plátně, a přitom jsem mezi filmaři vyrostla. Na oslavu mých pátých narozenin  přišel Rudolph Valentino – tohle mi aspoň říkali. Píšu to tu jenom proto, aby bylo vidět, že jsem viděla, jak to na světě chodí, ještě než jsem dostala rozum.
Už jsem se jednou chystala, že sepíšu svoje vzpomínky a pojmenuju je Producentova dcera, ale v osmnácti se člověk k něčemu takovému pořádně nedostane. (str. 5)

Poslední kapitán

Autor: Francis Fitzgerald
Přeložil: Rudolf Červenka

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7335-586-9
Doporučená cena: 258 Kč

 

Knihu Poslední kapitán vydalo nakladatelství Leda.

O autorovi

Americký spisovatel a scenárista Francis Scott Fitzgerald pocházel z rodiny irských přistěhovalců, což se promítlo i do jeho tvorby. Studoval v New Jersey a Princetonu. Brzy po studiích se stal mluvčím mladé generace proti pokrytectví dospělých. V románech a povídkách „jazzového věku“ zobrazil dvacátá léta, jak je prožívala zlatá mládež. Dnes je celosvětově považován za jednoho z nejlepších amerických spisovatelů dvacátého století. Byl také jedním z nejvýraznějších představitelů ztracené generace. Napsal knihy jako Na prahu ráje či Něžná je noc. Mnoho jeho děl bylo i zfilmováno, například Velký Gatsby.


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává též zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední kapitán

Fitzgerald, Francis Scott

Leda, 2019

Napsat komentář