Zasoutěžte si o medvědínský příběh v brožovaném vydání

medvedin-my-proti-vam-perex
Život obyvatel Medvědína se vždy točil hlavně kolem hokeje a místní juniorský tým měl obrovskou šanci splnit sen celého města. Ovšem ve chvíli, kdy už je vítězství na dosah, se odehraje něco, co všem změní život na několik dalších měsíců.

Medvědín

Pro většinu lidí neznamená vítězství na juniorském mistrovství v ledním hokeji nic moc, ale pro obyvatele Medvědína to znamená všechno.

Takové vítězství by totiž mohlo přitáhnout pozornost k upadajícímu městečku: přilákat státní dotace i talentované sportovce, kteří by dali Medvědínu přednost před většími městy v kraji.

Takové vítězství by rozhodně znamenalo všechno pro hubeného teenagera Amata, který je všude mimo led za otloukánka; pro Kevina, hvězdu juniorského družstva, stojícího jen krůček od zářivé budoucnosti v NHL; i pro Petera, obětavého sportovního ředitele HC Medvědín, jehož vlastní profesionální hokejová kariéra skončila tragédií.

Tým má šanci splnit sny celého města. Jenže jedné noci během zapíjení semifinálového vítězství se cosi odehraje mezi Kevinem a Peterovou dcerou – a najednou je všechno jinak. Jako vlny po rybníce se celým Medvědínem začnou šířit obvinění. V honbě za úspěchem týmu je obtížné rozpoznat hranici mezi pravdou a lží, slepou loajalitou a opravdovou důvěrou. Nakonec musí jeden mladý muž najít odvahu říct nahlas to, co nikdo zjevně nechce slyšet.

Autor: Fredrik Backman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 499
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2018
ISBN: 978-80-7577-696-9

Přečtěte si více o knize Medvědín a nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku, nebo přečíst náš článek.

 

My proti vám

Do Medvědína přišlo násilí a jeho obyvatelé musejí ukázat, zač vlastně stojí.

Pokračování románu Medvědín líčí měsíce následující po událostech, které otřásly městečkem v lesích na sklonku zimy. Nejlepší kamarádky Maya a Ana tráví léto na odlehlém ostrově a snaží se nechat celý svět za sebou, jenže nic nedopadne tak, jak doufaly. Řevnivost mezi Medvědínem a sousedním Hedem tiše přerůstá v boj o peníze, moc a příležitosti. Konflikt vypukne naplno ve chvíli, kdy se střetnou oba hokejové kluby. Na povrch navíc vypluje jedno překvapivé tajemství a celé město musí ukázat, zač vlastně stojí. Bude se říkat, že násilí přišlo do Medvědína až v létě, ale není to pravda. Už tam totiž dávno bylo.

Román My proti vám empaticky popisuje ničivé lidské vztahy na malém městě. Je to vyprávění o oddanosti, přátelství a lásce, která se nebojí čelit ničemu. A taky o hokeji, jak jinak.

Autor: Fredrik Backman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2019
ISBN: 978-80-7577-779-9

Přečtěte si o knize My proti vám více.

Balíček obou knih v brožované vazbě do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Fredrik BackmanFredrik Backman (nar. 1981) pochází ze Stockholmu, pravidelně píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Proslavil se hned prvním románem Muž jménem Ove z roku 2012 (česky Host 2014), který vyšel zároveň s knihou Co by můj syn měl vědět o světě (2012, česky Host 2017). Backmanovy knihy vycházejí ve třiačtyřiceti zemích a prodalo se jich přes sedm a půl milionu výtisků. Anglický překlad románu Muž jménem Ove se drží na předních příčkách žebříčku bestsellerů deníku The New York Times už přes rok, stejně jako německé vydání v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel. Stejnojmenný film měl českou premiéru v listopadu 2016 a získal nominaci na Oscara v kategorii cizojazyčný film. Nakladatelství Host vydalo i Backmanovy romány Babička pozdravuje a omlouvá se (2015) a Tady byla Britt-Marie (2016). Velký úspěch slavil i s románem Medvědín (2016, česky Host 2017), který se stal knihou roku například na serveru Goodreads a v dubnu 2017 ho Amazon zvolil knihou měsíce.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte balíček knih Medvědín a My proti vám

Naděje všech obyvatel Medvědína se upírá k juniorskému mistrovství v ledním hokeji, na kterém má místní družstvo šanci vyhrát a získat tak městu nejen státní dotace, ale také přilákat talentované sportovce. Ovšem na oslavě semifinálového vítězství se stane něco, co ovlivní životy nejen přímých účastníků této události, ale i všech ostatních. A nyní, v těžkých chvílích, budou muset místní ukázat, zač vlastně stojí. Vyhrajte jejich příběh v brožovaném vydání obou románů Fredrika Backmana.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou balíček knih Medvědín a My proti vám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o balíček knih Medvědín a My proti vám
probíhá od 17. do 30. ledna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dva balíčky brožovaných knih Medvědín a My proti vám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMedvědín

Backman, Fredrik

Host, 2018

zobrazit info o knizeMy proti vám

Backman, Fredrik

Host, 2019

Napsat komentář