Zasoutěžte si o příběh inspirovaný osudem lodi Terror

terror-audiokniha-perex
V květnu roku 1845 vypluly z anglického přístavu dvě lodě, které měly za úkol najít tzv. severozápadní cestu. Svého cíle ovšem nikdy nedosáhly, protože uvízly v ledu u pobřeží Arktidy. Zaposlouchejte se do románu o utrpení posádky v drsné zasněžené pustině.

Průzkumníci polapení v ledové pasti

Tohle místo nás chce zabít!

Erebus a Terror. Dvě lodě britského královského námořnictva, které se roku 1845 vydaly hledat tzv. severozápadní cestu – tedy způsob, jak obeplout Ameriku od severu a dostat se mezi Kanadskými arktickými ostrovy z Atlantiku do Pacifiku. Z dějin už víme, že Franklinova expedice skončila tragicky, ale co se vlastně stalo?

Svou verzi událostí líčí druhý kapitán Crozier, velící na lodi Terror, a několik dalších účastníků výpravy. V mozaice výpovědí, proložené retrospektivními pasážemi, se vyjevují osudy námořníků, kteří uvázli v arktické ledové pasti, docházejí jim potraviny, sužují je kurděje i jiné choroby, a navíc je pronásleduje tajemný netvor z inuitských mýtů.

Dramatický příběh boje o přežití je vystavěn na půdorysu dostupných historických faktů, zároveň je však barvitě zprostředkován skrze perspektivu posádky, pro níž cesta za dobrodružstvím postupně nabývá nečekaně děsivých rozměrů.

 

Terror

Autor: Dan Simmons

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpreti: Martin Stránský, Vladislav Beneš a další
Překlad: Pavel Medek
Délka: 35 hodin 51 minut
Vydáno: 11/2018

Přečtěte si více o audioknize Terror, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku, nebo přečíst naši recenzi.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Dan-SimmonsDan Simmons (* 1948) je americký autor, který se narodil v Peorii ve státě Illinois. Vystudoval angličtinu na univerzitě v St. Louis, poté osmnáct let vyučoval na základních školách a poslední čtyři roky své pedagogické praxe se věnoval zvláště nadaným dětem. Od roku 1987 se naplno věnuje psaní. Jeho první publikovanou prací byla povídka The River Styx Runs Upstream (Řeka Styx teče proti proudu, 1982) v magazínu Twilight Zone (1982). Jeho románovým debutem byl horor Píseň Kálí. Nejznámější z jeho tvorby je román Hyperion a jeho pokračování Pád Hyperionu, Endymion a Vzestup Endymionu. Kromě science fiction (Ílion, Olymp, Flashback) a hororů (Hladové hry, Drood, Černé léto, Ohně z ráje, Děti noci ad.), ale píše také detektivky (Krutá hra, Kruté mrazy, Krutý osud, Páté srdce) a romány mimo žánrová vymezení (Blackhills, Fáze gravitace). Podle historického románu s hororovými prvky s názvem Terror natočila televize AMC úspěšný seriál v produkci Ridleyho Scotta. Druhá série se připravuje.
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Terror

Více než stovka mužů se v roce 1845 vydala na dvou lodích britského královského námořnictva prozkoumat severozápadní cestu do Pacifiku. Čím blíže však byly lodě Erebus a Terror k arktickému pobřeží, tím znatelněji začalo opadávat počáteční nadšení z dobrodružné plavby. Jako by snad muži začínali tušit, že v ledové pustině budou nuceni svést dramatický boj o vlastní životy, který bohužel všichni do jednoho prohrají. Ačkoliv do dnešní doby není zcela známo, co se tehdy přesně stalo, americký spisovatel Dan Simmons sesbíral dostupné materiály a sepsal román, ve kterém nabízí svou vlastní verzi někdejších událostí. A vy si právě nyní můžete poslechnout jeho téměř šestatřicetihodinovou audio verzi.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které jeden z vás může vyhrát audioknihu Terror, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Terror
probíhá od 26. listopadu do 9. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 1 stažení audioknihy Terror

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTerror
Audiokniha

Simmons, Dan

OneHotBook, 2018

Napsat komentář