Další bestseller Davida Mitchella

Hodiny z kosti

Hlavní hrdinka Holly je důležitější, než sama tuší. Nejenže upoutala pozornost nebezpečných mystiků, ale je pojítkem mezi osudy dalších hrdinů z knihy. Ponořte se románu plného různých světů, výrazných postav a jejich příběhů. 

Patnáctiletá Holly po zuřivé hádce s matkou zabouchne dveře za svým starým životem. Když nyní prochází anglickým venkovem, podivná setkání a souhry náhod přetvářejí její realitu tak, až se začne podobat oživlé noční můře. Neboť Holly upoutala pozornost skupinky nebezpečných mystiků – a jejich nepřátel. A právě osud Holly Sykesové je tmelem spojujícím příběhy dalších protagonistů Hodin z kostí – studenta z Cambridge, který usiluje o bohatství a vliv, rozpačitého otce, jenž si připadá naživu, pouze když podává zpravodajství z okupovaného Iráku, spisovatele středního věku, jenž truchlí nad svým vyhnanstvím ze žebříčku bestsellerů –, kteří všichni sehrají roli v nadpřirozené neviditelné válce na okrajích našeho světa. Ze středověkých švýcarských Alp přes australskou buš devatenáctého století a hotel v Šanghaji až do výstavného domu na Manhattanu v blízké budoucnosti a na postapokalyptický irský venkov se jejich příběhy rozvíjejí a spojují v okamžicích jak každodenních, tak téměř zázračných. Hodiny z kostí tvoří kaleidoskop plný výrazných postav a možných světů, který přímo prosí o to, abychom ho rozebrali a opět poskládali dohromady.

Ukázka z knihy

Rozhrnu závěsy ve svém pokoji a venku je žíznivé nebe a široká řeka plná lodí, člunů a dalších krámů, ale já už myslím na Vinnyho čokoládové oči, na šampon stékající Vinnymu po zádech, na kapky potu na Vinnyho ramenou a na Vinnyho uličnický smích, a tou dobou už moje srdce šílí, a Bože, jak bych si přála probudit se ve Vinnyho bytě na Peacock Street, a ne ve vlastní pitomé ložnici. (str. 9)

Ohlasy na knihu

Pronikavě podmanivé… fantasticky vtipné…

- The Washington Post

Hodiny z kostí dopřávají svým čtenářům jedinečný dar četby – přání zůstat a nebýt nikde jinde, pouze tady.

- The Atlantic

Jeden z nejpoutavějších a nejnapínavějších románů, jaké jsem v poslední době četla.

- Meg Wolitzerová, NPR

Hodiny z kostí

Autor: David Mitchell
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 584
Vazba: vázaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-204-4086-0
Doporučená cena: 429 Kč

 

Knihu Hodiny z kostí vydalo nakladatelství Mladá fronta.

David Mitchell

David Mitchell je anglický spisovatel. Několik jeho knih bylo zfilmováno. Nejznámější je především jeho dílo Atlas mraků (naše recenze). Jeho první román nazvaný Ghostwritten (česky Hybatelé) vyšel v roce 1999 a získal za něj cenu Mail on Sunday/John Llewelllyn Rhys Prize jako nejlepší kniha autora do pětatřiceti let a také byl mezi nominovanými na cenu First Book Award listu Guardian. Další román number9dream následoval v roce 2001 a i jeho kvality byly oceněny nominací na Booker Prize a James Tait Black Memorial Prize. Za román Cloud Atlas (česky Atlas mraků) získal nominace na Booker Prize, James Tait Black Memorial Prize, Arthur C. Clarke Award a Nebula. V roce 2003 se David Mitchell volbou do Granta’s Best of Young British Novelists zařadil mezi nejlepší britské romanopisce. V nedávné době se vrátil z několikaletého pobytu v Japonsku a nyní žije v Irsku. Dále napsal romány jako Dům za zdí či Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta (naše recenze).

Zdroj informací: kosmas.cz


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHodiny z kostí

Mitchell, David

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář