Komiksový příběh bolševické revoluce

Lezak_Dusek_Kronika bolsevismu
Zábavný a poučný komiks sleduje aktéry Velké říjnové socialistické revoluce a jejich činy od konce 19. století po Leninovu smrt. S nadsázkou provádí čtenáře událostmi v Rusku, ale drží se historických faktů.

Prozkoumejte naše neveselé dějiny. Vtipně a svižně. Komiksově!
V jaké situaci se nachází Rusko v říjnu 1917? Válkou vyčerpaná země se zbavila carského samoděržaví, nadále ale bojuje proti mocnostem. Přichází bolševická revoluce! Sledujte, jak vzniká první stát pod diktaturou proletariátu. A nahlédněte do života Lenina, ale i do 19. století, kdy se rodí socialismus, z něhož vzklíčí komunismus, marxismus, leninismus a další ismy. Zní to jako encyklopedie? Kdepak! Tohle všechno tu projdete zábavně a komiksově!

 

Kronika bolševismu

Komiksový příběh: Jak to bylo doopravdy se slavnou VŘSR
Autor: Zdeněk Ležák
Ilustroval: Jakub Dušek

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-266-1172-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kronika bolševismu vydalo nakladatelství Edika.

 

Ukázky z knihy

Lezak_Dusek_Kronika bolsevismu_ukazka1Lezak_Dusek_Kronika bolsevismu_ukazka2

Stáhněte si další ukázku.

 

Zdeněk Ležák

Zdeněk Ležák, rodák z Jílového u Prahy, je absolventem Literární akademie Josefa Škvoreckého. Od roku 1999 působí v časopisech pro děti a od roku 2010 je šéfredaktorem časopisu ABC. Má široké spektrum zájmů od historie přes popkulturní témata, vědu, přírodu, až po moderní technologie. Jako literární autor debutoval v roce 2011 románem G2R – Tajemná hra. Nyní se orientuje především na faktografické komiksové knihy na historická témata. Jako komiksový scenárista spolupracuje s řadou výtvarníků. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Karel IV. Pán světaVe jménu HusaStopa legionáře II.Marie Terezie a její Habsburkové či Jail City.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

 

Jakub Dušek

Jakub Dušek se narodil roku 1982 v Praze. Je ilustrátor a komiksový kreslíř, absolvent SVOŠF v Písku. Komiksu se věnuje 15 let. Současně spolupracuje na animovaných filmech, jako výtvarník a režisér.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Edika představuje širokou nabídku knih, které jsou určeny nejen dětem a mládeži, ale i jejich rodičům a pedagogům. Moderní učebnice sledující trendy ve vzdělávání pro všechny věkové skupiny a stupně pokročilosti. Knižní portfolio nakladatelství Edika zahrnuje ucelené řady jazykových učebnic, vysokoškolské učebnice, učebnice pro technické obory, odborné slovníky či dvojjazyčné verze známých literárních děl a také bohatou nabídku publikací a pracovních sešitů pro rozvoj schopností a dovedností dítěte, jeho předškolní i školní přípravu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKronika bolševismu
Komiksový příběh: Jak to bylo doopravdy se slavnou VŘSR

Ležák, Zdeněk

Edika, 2017

Napsat komentář