Další Backmanův knižní hit jako audiokniha

Co by muj syn mel vedet o svete
Fredrik Backman je zpět s dalším knižním hitem, který si nyní můžete pořídit i jako audioknihu. Opět zůstal věrný svému stylu, jen tentokrát se snaží humornou cestou vysvětlit svému batoleti, jak to na světě chodí. A vy můžete být u toho…

Humorný pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove.

Generace největších egoistů v dějinách lidstva si pořídila děti a uvědomila si, že je vlastně bezvýznamná. Jak jinak vyléčit všemožné úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století, než je shrnout do jedné výpovědi plné upřímných obav, prozrazených (či očekávaných) trapasů, rodinných i osobních historek a nepodmíněných vyznání lásky? Proč spolu lidé válčí? Jak vyrobit ideální „předjídlo“? Co je třeba vědět o fotbale? Za co může Google? Jak se to má s mužností? Co se stalo se zpívající plastovou žirafou? Jak je to vlastně s dobrem a zlem? A na co člověk potřebuje vlastní kapelu…?
Všechny ty technologie dostaly naši generaci pod hrozný tlak, jakmile jsme se stali rodiči, rozumíš? Předchozí generace rodičů se mohly vymlouvat, že „nevěděly“. To tak rodiče dělávají. Ty jsi pila víno, když jsi kojila? „Nevěděla jsem.“ Nechali jste nás snídat skořicové rolky? Sedět na zadním sedadle bez pásu? Brala jsi v těhotenství LSD? „Ale prosím tě, my jsme přece nic n-e-v-ě-d-ě-l-i. To bylo v sedmdesátých letech, však víš. Tehdy to vlastně nebylo nebezpečný!“ Ale moje generace ví, jasný? My víme VŠECHNO! Můžeme si to přece vygooglit.
Chci, abys věděl, že jsem se snažil úplně, úplně nejvíc, jak jsem uměl. Nechal jsem na hřišti všechno. Vypustil jsem tam duši. Nikdo negooglil tolik jako já…

Doporučujeme

Zaposlouchejte se do ukázky namluvené Lukášem Hejlíkem. A pokud se rádi spíše oddáváte četbě, můžete se podívat na náš článek  a recenzi.

Co by můj syn měl vědět o světě

Autor: Fredrik Backman
Přeložila: Helena Matochová

Vazba: CD
ISBN: 8594169481616
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Co by můj syn měl vědět o světě vydalo nakladatelství OneHotBook.

O autorovi

Fredrik-BackmanFredrik Backman (* 1981) pochází ze Stockholmu, pravidelně píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Proslavil se hned svým prvním románem Muž jménem Ove z roku 2012 (česky Host 2014), který vyšel zároveň s knihou Co by můj syn měl vědět o světě. Backmanovy knihy vycházejí ve třiačtyřiceti zemích a prodalo se jich přes sedm a půl milionu. Anglický překlad románu Muž jménem Ove se drží na předních příčkách žebříčku bestsellerů deníku The New York Times už přes rok, stejně jako německé vydání v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel. Velkolepého ohlasu se dočkala i filmová verze této knihy – tu zhlédlo jen ve švédských kinech více než jeden a půl milionu diváků a film se tak stal nejnavštěvovanějším švédským filmem od roku 1984 a třetím nejpopulárnějším švédským filmem v historii vůbec. Získal nominaci na Oscara v kategorii cizojazyčný film a od podzimu 2016 film promítají i česká kina. Česky vyšly knihy: Muž jménem Ove (2014), Babička pozdravuje a omlouvá se (2015), Tady byla Britt-Marie (2016) a Co by měl můj syn vědět o světě. V České republice se prodalo více než 15 000 výtisků autorových knih. Populární jsou i jejich audio verze, které vycházejí ve vydavatelství OneHotBook. Muž jménem Ove v podání Jana Vlasáka se stal dokonce absolutním vítězem prestižní ankety Audiokniha roku 2014 a nominován byl hned ve dvou kategoriích: Nejlepší audiokniha – četba a Nejlepší interpret.

O interpretovi

Lukáš Hejlík uvádí představení Bláznivá teta a jáLukáš Hejlík vystudoval obchodní akademii v Lounech a po ní Vyšší odbornou hereckou školu v Praze Michli. Hned po studiu získal angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, o dva roky později přesídlil do Městského divadla Brno. Za sebou má celou řadu divadelních rolí, v televizi ho proslavily zejména role v seriálech Ošklivka KatkaOrdinace v růžové zahradě nebo Terapie, na filmovém plátně debutoval ve snímku Crash Road (2007) a zahrál si v originální komedii Marka Najbrta Polski film (2012). Kromě hraní a moderování je autorem populárního a také už kultovního projektu LiStOVáNí, což jsou putovní scénická čtení z právě vycházejících knih.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo by můj syn měl vědět o světě (audiokniha)

Backman, Fredrik

OneHotBook, 2017

Napsat komentář