Získejte začátek nové fantasy série od autorky Divergence

cary-zivota-perex
Cyra je sestrou tyrana, který vládne válečnickému národu, a zneužívá sestřin dar bolesti k mučení nepřátel. Akos oproti tomu pochází z mírumilovného lidu. Když se cesty obou hlavních hrdinů střetnou, čeká je důležité rozhodnutí.

Nejdůležitější je přežít

Zapomeň na svou čest. Musíš jen přežít!

Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.

Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?

 

Čáry života

Autorka: Veronica Rothová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-7544-267-3

Přečtěte si více o knize Čáry života, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. A můžete si také stáhnout ukázku.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Říkala jsem si, že bychom si dnešní lekci taky mohli nějak ozvláštnit,“ řekla mu Sifa, když se vrátila. Když ho učila o ledokvítí, uvažoval o ní takhle – jako o Sifě, ne jako o „mámě“. Ona zas před dvěma lety začala těm jejich pozdním rozhovorům říkat „lekce“ – nejdřív žertem, ale teď už to Akosovi znělo zcela vážně. Těžko říct, když se ve své vlastní matce nevyznal.
„Vezmi si prkénko a nakrájej mi kousek kořene harvy,“ řekla mu a navlékla si rukavice. „Už jsme mlčenky používali, že ano?“
„V elixíru na spaní,“ řekl Akos a poslušně šel připravit, co po něm chtěla. Postavil se nalevo vedle ní s prkénkem, nožem a neočištěným kořenem harvy – byl mrtvolně bledý a pokrytý jemným chmýřím. (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Čáry života

Po úspěšné dystopické sérii Divergence, která zahrnovala knihy Divergence, Rezistence a Aliance, se Veronica Rothová pustila do psaní nové fantasy řady. Vydejte se do světa, kde vládne násilí a mnozí obyvatelé zde trpí, přestože mají nadpřirozené schopnosti. Pouze někteří ze svého daru dokáží vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra takové štěstí nemají. Dokáží si vzájemně pomoci a díky tomu přežít, nebo naopak přinesou jeden druhému zkázu? To už si přečtěte sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čáry života vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čáry života
probíhá od 4. do 17. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Čáry života

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČáry života

Rothová, Veronica

CooBoo, 2017

Napsat komentář