Získejte příběh ze zákulisí tajných služeb

Koncová hra (Ukázka)
V CIA dobře vědí, jak umlčet nepohodlné svědky a ty, kteří by tajné služby mohli usvědčit z nekalostí. Proto se uznávaný vědec Ralph Padley rozhodne najít prostředníka, který by si proti tak silnému protivníkovi troufl vystoupit.

Nevyřízené účty Seana Reillyho

Kdo chce odhalit černé praktiky tajných služeb, jako by sám nad sebou vynesl rozsudek smrti.

Uznávaný vědec Ralph Padley umírá a ví, že už mu zbývá jen velmi málo času na to, aby světu vyjevil pravdu. Celé roky skrýval výsledky svého lékařského výzkumu, který byl zneužit k velmi špinavým účelům. Pokud Padley promluví, aby ulevil svému svědomí, budou mít oficiální místa vskutku co vysvětlovat. Ale mistři černých operací ze CIA dobře vědí, jak umlčet nepohodlné. A tentokrát pro to udělají naprosto všechno.

Ví to i Padley, a tak začne hledat prostředníka, který by si troufl jít proti tajné službě. Volba padne na Seana Reillyho – jednak proto, že je agentem mocné FBI, jednak proto, že na věci bude mít osobní zájem: konečně bude moci zjistit, jak zemřel jeho otec.

Reilly už dlouho pochybuje, že otec spáchal sebevraždu. A když se mu zároveň nabízí šance dostat se na stopu záhadnému agentu Corriganovi, s nímž má nevyřízené účty z minulosti, neváhá ani na vteřinu. Vrhne se do pátrání po člověku, který dvakrát tragicky zasáhl do jeho rodinného života, ale brzy se sám stává štvancem. Šedé eminence ze zákulisí tajných služeb chtějí, aby jejich činy zůstaly navždy skryty – a jestli je cenou za dosažení tohoto cíle život agenta Reillyho, pak ať Reilly zemře… a nejraději rukou nájemného vraha.

 

Koncová hra

Autor: Raymond Khoury

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Pernicová
Počet stran: 520
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-7498-183-8

Přečtěte si více o knize Koncová hra, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete přečíst také krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Celé tělo mě rozbrnělo pocitem, že je něco špatně.
„Nicku! To auto – honem!“ vykřikl jsem, strhl si brýle a rozběhl se zpátky k chodníku. Viděl jsem, že Deutschová a Lendowski na mě zaskočeně zírají, a mávl jsem na ně. „ Vy běžte, běžte!“
Zmizeli v domě, já kopl do toho dárečku a ukázal jsem na něj. „Je to jen rekvizita,“ vysvětlil jsem Nickovi. „Převezl nás.“
Nick měl místo obličeje jeden velký otazník. Doběhli jsme k fordu, já jsem zařadil a dupl na plyn.
Vyjeli jsme smykem od chodníku a já do řevu motoru zahulákal: „Ten kluk z pizzerie je pořád v baráku. Dodávkou odjel Daland.“
Nick se chytil za hlavu. „Ten zmetek má náskok nejmíň pět minut.“ (str. 23)

 

O autorovi

raymond_khouryRaymond Khoury (*1960) se narodil v Bejrútu, ale ve 14 letech s rodinou odešel do Spojených států. Dlouhé roky se považoval za člověka od filmu, scénáristu a producenta. Přitom však vystudoval architekturu a dlouhé roky ho živilo bankovnictví. Největšího naplnění a úspěchu však dosáhl jako spisovatel. Napsal několik scénářů, které získaly pár cen, ale nikdy se nerealizovaly. Když v roce 2006 vyšla kniha Poslední templář, byl to okamžitý celosvětový úspěch, zřejmě jediný, který vrhl alespoň malý stín na Brownovu Šifru mistra Leonarda (alias Kód Da Vinci). Od té doby přišly další čtyři knihy, a třebaže úspěchu Posledního templáře nedosáhly, šlo o nesporné bestsellery. Jméno Khoury se totiž pro ně stalo synonymem.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Koncová hra

Pokud na přebalu knihy najdete jméno Raymond Khoury, je to záruka, že se jedná o bestseller. Třebaže žádný ze čtyř nejnovějších titulů nepřekonal úspěch toho prvního, je vždy o co stát. A nejinak je tomu i v příběhu, který vás zavede do zákulisí tajných služeb a odhalí jejich praktiky, kterými se snaží zamaskovat některé své činy. Sean Reilly však neváhá riskovat vlastní život, aby vyrovnal nevyřízené účty z minulosti, které má se záhadným agentem Corriganem.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Koncová hra vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Koncová hra
probíhá od 25. listopadu do 8. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Koncová hra

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKoncová hra

Khoury, Raymond

Domino, 2016

Napsat komentář