Promluvte si s partnerem Pěti jazyky lásky

pet jazyku lasky nahled
Pohádali jste se někdy se svým protějškem a potichu si přáli, aby uměl číst myšlenky? Kdyby totiž tušil, jak se skutečně cítíte, k hádce by nikdy pravděpodobně nedošlo. Tento koncept je hlavním námětem knihy Garyho Chapmana, ve které představuje svou teorii pěti jazyků.

Soubor jazyků lásky vás totiž nechá nahlédnout do mysli vašeho partnera. Každý z nás vyjadřuje lásku a emoce zcela odlišně a právě pochopení těchto rozdílů může leckdy zachránit vztah před krizí či rozpadem. Zkušený poradce Gary Chapman do své knihy zasadil i mnoho známých rad a doporučení, základní myšlenka knihy Pět jazyků lásky je nicméně velmi logická. Je pochopitelné, že se problematika jazyků lásky dostala do módy. Dává totiž smysl.

 

Nové vydání úspěšného titulu.
Práce Gary Chapmana je určena těm, kdo chtějí ve svém manželství prožít skutečné naplnění a hluboké porozumění. G. Chapman provází čtenáře pěti základními jazyky lásky, které jsou klíčové pro to, aby se náš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Jakými jazyky lásky tedy máme ke svým drahým promlouvat?

  • slovy ujištění, jimiž oceníme hodnotu toho druhého;
  • pozorností, kdy se dokážeme vcítit do vnitřních prožitků druhého a vyjádřit svou duševní blízkost;
  • jazykem darů, kdy druhého zahrnujeme drobnými maličkostmi, jež ho potěší;
  • skutky služby, kdy druhého obklopíme praktickou péčí;
  • fyzickým kontaktem, kterým můžeme vyjádřit svou fyzickou blízkost a něhu.

 

Psychologové dospěli k názoru, že láska je primární lidská potřeba. Pro lásku zdoláme pohoří, překonáme oceány, přejdeme poušť a vůbec vydržíme neuvěřitelná strádání. Bez lásky pro nás budou pohoří nezdolatelná, moře nepřekonatelné, pouště nepřekročitelné a útrapy běžnou součástí našeho života. Pavel, křesťanský apoštol vyslaný k pohanům, zdůrazňoval lásku, když ukazoval, že lidské snažení, které není motivováno láskou, je nakonec marné.

 

Pět jazyků lásky

Autor: Gary Chapman
Přeložila: Jana Bucková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-7255-354-9
Doporučená cena: 215 Kč

 

Knihu Pět jazyků lásky vydalo nakladatelství Návrat domů.

Přečtěte si naši recenzi knihy Manželství, po jakém jste vždycky toužili, také od Gary Chapmana.


Návrat domů je pražské nakladatelství moderní křesťanské literatury. Vydává především překlady z angličtiny evangelického zaměření.Nejznámějšímí díly, které vydalo, jsou knihy C. S. Lewise včetně druhého vydání Letopisů Narnie. Publikovalo také řadu knih s kritikou evoluční teorie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět jazyků lásky
Naučte se hovořit jazykem lásky toho druhého

Chapman, Gary

Návrat domů, 2016

Napsat komentář