Sedmá literární křížovka, tentokrát s bux.cz

myslitel krížovka Bux
Už posedmé je tu naše literární křížovka. Ceny pro vítěze věnovalo internetové knihkupectví bux.cz a vyhrát tak můžete slevové vouchery určené k nákupu právě v tomto knihkupectví!

Opět po týdnu je tu naše literární křížovka a tentokrát hrajeme o slevové vouchery internetového knihkupectví bux.cz! Vouchery s patnáctiprocentní slevou si mezi sebe rozdělí první tři nejrychlejší správní řešitelé a dva vylosovaní ze všech, kteří správně odpověděli. Stačí tedy jen pozorně křížovku vyplnit a nejen tajenku, ale i odpovědi na všechny otázky (každou odpověď na samostatný řádek) nám poslat na adresu krizovky@klubknihomolu.cz. Nezapomeňte také uvést přezdívku, pod kterou jste na našem webu zaregistrovaní! Do předmětu mailu napište „Křížovka č. 7“. Soutěž končí o půlnoci z pondělí na úterý, v úterý dopoledne bude zveřejněno správné řešení a seznam výherců.

Přejeme vám hodně štěstí a těšíme se na vaše odpovědi!

křížovka 07 Bux

Správné odpovědi na všechny soutěžní otázky hledejte na stránkách internetového knihkupectví bux.cz.

Legenda

  1. Příjmení ilustrátora knihy Olin a lišky, jejímž autorem je Eduard Petiška. (odpověď najdete zde)
  2. Slovy počet Koutků Knižního klubu. (odpověď najdete zde)
  3. Křestní jméno komisařky vyšetřující případ mrtvého chlapce v kriminálním románu Vraní dívka. (odpověď najdete zde)
  4. Jméno titulní ženské postavy nejznámějšího románu Michaila Afanasjeviče Bulgakova. (odpověď najdete zde)
  5. Slovy počet rubrik, které nabízí Literární kavárna internetového knihkupectví bux.cz. (odpověď najdete zde)
  6. Jméno tvorů podobných červům žijících v lidských řasách. (odpověď najdete zde)
  7. Křestní jméno muže, který požádá Maggie o rozhovor v ukázce z knihy Manželská past. (odpověď najdete zde)
  8. Příjmení autora citátu předcházejícího první kapitolu v ukázce z knihy Nástroje smrti 4: Město padlých andělů. (odpověď najdete zde)
  9. Napište slovy, kolik dílů obsahuje komplet Katova dcera. (odpověď najdete zde)
  10. Jméno hudebního vydavatelství, které v závěru minulého roku vydalo komplet 17 CD autorské dvojice Šimka a Grossmanna z let 1966–1971. (odpověď najdete zde)
  11. Název tropického ovoce použitého v prvním z receptů, které tvoří ukázku z knihy Česká domácí kuchařka. (odpověď najdete zde)
  12. Křestní jméno lékaře provádějícího obřízky chlapců a figurujícího v ukázce z knihy Pravidla moštárny. (odpověď najdete zde)
  13. Slovy počet míst služby Zásilkovna.cz v Praze, na nichž si lze osobně vyzvednout a v hotovosti zaplatit knihy objednané v bux.cz. (odpověď najdete zde)
  14. Příjmení jednoho ze dvou zakladatelů slavné americké motocyklové firmy, jejíž první model byl vyroben v roce 1903. (odpověď najdete zde)
  15. Česká podoba příjmení dívky – hlavní hrdinky druhé nejprodávanější knihy na bux.cz v posledním měsíci. (odpověď najdete zde)
  16. Zkratka společnosti provozující internetový obchod bux.cz. (odpověď najdete zde)
  17. Jméno obce ležící v okrese Nymburk, na jejímž nádraží trávil válečná léta Bohumil Hrabal. (odpověď najdete zde)
  18. Jméno afrického státu, v němž vyrůstala hlavní hrdinka knihy Zmrzačená. (odpověď najdete zde)

Internetový obchod bux.cz provozuje společnost Euromedia Group, k.s. (EMG), která je dceřinou společností Bertelsmann AG a patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice. Vlastní nakladatelské značky Knižní klub (od r. 1992), Odeon (od r. 1999), Ikar, (od r. 2000), Universum (od r. 2000) a zcela nově i Yoli.

Bux logo

Jednotlivé nakladatelské značky EMG svým zaměřením usnadňují čtenáři orientaci.

  • Knižní klub nabízí především českou literaturu, detektivky, krimi, thrillery, militaria, historické romány a dětskou literaturu.
  • Se značkou Universum jsou spojeny encyklopedické tituly, atlasy, průvodce, cestopisy.
  • Odeon pokračuje ve vydávání publikací v duchu nejlepších tradic někdejšího renomovaného nakladatelského domu: díla nositelů Nobelovy ceny, současná kvalitní světová a česká próza, poezie.
  • Nakladatelství Ikar je orientováno především na ženské čtenářky, v jeho knižní produkci najdete romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce.
  • Zcela novým přírůstkem do skupiny nakladatelských značek zastřešených společností Euromedia Groupe je Yoli zaměřující se především na skupinu čtenářů nazývanou také young adults (YA). Prvním titulem uvedeným pod touto značkou je román Bez naděje bestsellerové americké autorky Colleen Hooverové.
Doporučení:
Share

Sedmá literární křížovka, tentokrát s bux.cz - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. ozon napsal:

    Luštím poprvé , písmena se nedají do křížovky doplňovat .

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den,
      křížovka není interaktivní a ani to není pro úspěšnou účast v soutěži nutné. Jak je napsáno v článku s křížovkou a jak bylo napsáno i v předchozím článku na křížovku upozorňujícím, podmínkou úspěšné účasti jsou odpovědi zaslané via mail. Vždy je samozřejmě možné si obrázek s křížovkou vytisknout a písmena doplňovat do něj.

      Hodně štěstí při luštění!

  2. bokul bokul napsal:

    Díky za další luštění. Pro mě je i zábavou zjistit, co je předmětem tajenky :)

Napsat komentář