Zahrajte si o horkou novinku počátku léta!

potapec
Je to jen pár dní, co na náš knižní trh zavítal Håkan Östlundh se svou novou knihou. A právě o ni si v naší soutěži můžete zahrát!

Nakladatelství Baronet vydává hlavně romány určené zejména pro něžné pohlaví. V nabídce ale najdete i tituly ze všech žánrových oblastí – od historického románu přes science fiction a fantasy až po militaria, detektivky i literaturu faktu.

Novinkou jsou severské krimi, tolik oblíbené mezi čtenáři. Dalším počinem nakladatelství je tudíž kniha švédského spisovatele Håkana Östlundha s názvem Potápěč. Není to ale první titul – v loňském roce se o kvalitách tohoto autora mohly čtenáři přesvědčit v knize Zápach odlivu, kterou jsme pro vás také zrecenzovali.

 

Potápěč

Autor: Håkan Östlundh

Překlad: Tereza Dudková

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 120×195 mm
ISBN: 978-80-7384-687-9
Vyšlo: 19.6.2013

 

Přečtěte si více o knize Potápěč – a nezapomeňte si prolistovat i ukázku!

 

Na co se můžete těšit?

Letošní léto bylo na Gotlandu takřka tropické. Neobvykle vysoké teploty přetrvávaly ještě téměř celé září. Čtyřiadvacetiletá Jenny Lundgrenová probděla už mnoho nocí, ne však kvůli dusivému horku. Mučily ji vzpomínky z dětství. Stále se opakující děsivé sny ji nakonec donutily k dramatickému rozhodnutí. Udá svého vlastního otce. Obviní ho z vraždy.

O týden později se v zatopeném vápencovém lomu na severu Gotlandu potápí dva chlapci. To, co pod vodou uvidí, je k smrti vyděsí. Několik metrů pod hladinou se vznáší tělo mrtvého potápěče.

Tyto dvě události stojí na počátku nervy drásající cesty do minulosti. Oživí vzpomínky daleko hrůznější než ty, které Jenny na konci léta nedaly spát.

 

Nepřehlédněte!

Určitě byste si neměli nechat ujít reportáž ze setkání s Håkanem Östlundhem, kterou jsme vám ve spolupráci s nakladatelstvím Baronet přinesli.

Poznáte tohoto autora nejen jako obyčejného člověka, ale zjistíte i to, kde vzal inspiraci pro napsání knihy. Věděli jste například, že některé části jsou inspirovány skutečnými událostmi?

Håkan Östlundh si zakoupil na ostrově Gotland starý statek, v kterém přes léto s rodinou přebývá. Tyto jeho letní pobyty se staly inspiračním zdrojem k napsání detektivních příběhů, které věrně popisují gotlandské reálie. Autor přiznal, že někteří sousedé se v jeho knihách poznali, tu k jejich větší, tu k menší spokojenosti…

 

POZOR SOUTĚŽ!

Máte rádi severské detektivky nebo si zrovna chcete nějakou kvalitní přečíst? Pak byste si neměli nechat ujít novinku z pera Håkana Östlundha.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Baronet jsme pro vás připravili soutěž, ve které mohou tři z vás získat tuto žhavou novinku!

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o severskou krimi Potápěč
běží od 1. července do 14. července 2013

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 severské krimi Potápěč

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePotápěč

Östlundh, Hakan

Baronet, 2013

Napsat komentář