Debutantka Lidmila Kábrtová přichází s originální prózou

koho_vypijou_lisky1_Host
Autorka několika rozhlasových her a žurnalistka přichází se svým debutem, který vychází právě v těchto dnech v nakladatelství Host.

Je padesát slov hodně, nebo málo na to, aby se v nich dalo říct vše podstatné?

Malá El žije v Československu sedmdesátých let. Násilí mezi rodiči je běžnou součástí jejího dětství, neudivuje ji, ale poznamenává. Zvláštní výchova a patologické vztahy, jimiž je obklopena, ji uzavírají do izolace a El se postupně propadá do beznaděje.

 

Koho vypijou lišky

Vydalo nakladatelství Host

Autorka: Lidmila Kábrtová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-890-1
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Koho vypijou lišky

Prolistujte si ukázkovou kapitolu

 

Vyprávění Lidmily Kábrtové je na pomezí prózy a poezie, je lakonické, anekdotické, výraznou roli v něm hraje pointa jednotlivých minipříběhů. Každá z kapitol má přesně padesát slov, je příběhem sama o sobě a zároveň přidává další kamínek do mozaiky celé knihy.

 

O autorce:

Lidmila Kábrtová (nar. 1971) vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a později také obor marketingové komunikace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Dlouhodobě se věnovala žurnalistice, přispívala do různých novin a časopisů. V současnosti pracuje v oblasti public relations.

Krátké příběhy publikuje na stránkách www.pribehynapadesatslov.cz. Je autorkou několika rozhlasových her v projektu Minutové hry ČRo 3 – Vltava. S rodinou žije nedaleko Nymburka.
(Foto a info o autoce: nakladatelství Host)

————————————————————————————————-

 Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků. Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKoho vypijou lišky

Kábrtová, Lidmila

Host, 2013

Napsat komentář