Další případ pro detektivy z 87. revíru

785px-German_antique_doll
Smrt se nevyhýbá ani krásným, úspěšným a obdivovaným. A zvlášť ne těm, kteří mají nebezpečná tajemství. Steva Carellu a jeho tým tak čeká vyšetřování, které je zavede do světa smetánky, ale také mezi ty, kdo se denně pohybují za hranicí zákona.

nakladatelství BB/art vychází další román z pera Eda McBaina, oblíbeného autora detektivek, který se řadí k americké drsné škole. Jeho knihy jsou známé především svým dramatickým dějem plným nečekaných zvratů a otevřenými popisy násilí. Ani v případě románu Panenka, jenž se nedávno objevil na pultech českých knihkupectví, tomu není jinak.

Sympatický vyšetřovatel Steve Carella, kterého čtenáři znají již z několika předchozích McBainových detektivek, stojí před případem brutální vraždy úspěšné modelky. Krásná a obletovaná Tinka Sachsová byla ubodána ve svém bytě, zatímco si její pětiletá dcera hrála ve vedlejším pokoji. A právě panenka, kterou k sobě dívka tiskla a kterou utěšovala, když vrah její matce zasazoval smrtelné rány, se stane hlavním svědkem v tomto spletitém případu.

Jakmile Carella hračku získá, má jasno, jakým směrem se při pátrání vydat. Vraha se však pokusí dopadnout bez pomoci svých parťáků – a vystaví se tak nesmírnému riziku. Při honbě za pachatelem narazí na spoustu překážek, a když stane tváří v tvář mnohem silnějšímu protivníkovi, ocitne se na samé hranici života a smrti. Jedině jeho kolegové ho budou moci zachránit, ani oni to však nebudou mít jednoduché. Svědectví panenky, která drží klíč k celému případu, zná totiž pouze Carella.

Příběh plný překvapivých odhalení, v němž tým detektivů svádí nerovnou bitvu se zločinci i s časem, udrží čtenáře v napětí až do samého konce. Knihu, která se vedle ostatních McBainových románů zdá překvapivě tenká, tak přečtou jedním dechem nejen milovníci detektivního žánru, ale i ti, kteří s kriminální literaturou dosud nepřišli do styku. Autorovo vypravěčské nadání ve spojení s vyhroceným dějem totiž dalo vzniknout strhujícímu románu, který málokoho nechá chladným.

Foto: en.wikipedia.org, autor: gailf548, Wikipedia

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePanenka

McBain, Ed

BB/art, 2012

Napsat komentář