Zasoutěžte si o novou sbírku povídek Stanislava Berana

schrodingeruv-hotel-nahled
Může se stát a nemusí. Žádný z daných předpokladů nemusí nutně vést k předpokládanému cíli. Vyhrajte si sbírku nečekaně pointovaných povídek Stanislava Berana.

Schrödingerův kočičí hotel a jiné povídky

Ráj kreténů pod Řípem, nevržem a neskřípem.

Ještě hlt nechutné pálenky a ve dveřích do sklepa zastaví vlak, který ji vysvobodí, ale jen na chvíli. Vesmír je bez boha, kuchyň prázdná a v krabici čeká flagelantské náčiní. Ze všech tragédií se nakonec stane jen průvod maškar kráčejících do zapomnění. A život právě teď? Ochotnický kus, cirkus, starý nebo nový, a není nikdo, kdo by dnes večer nebyl přizván. A v pantech vrat od mrtvého adamovského údolí skřípe písek.

Název povídkové knihy Stanislava Berana odkazuje ke známému myšlenkovému experimentu a naznačuje onu „ambivalenci jevu a nejistotu v předpokladech“. Beran je spisovatel neexhibující, přesto se nebojí životy svých hrdinů nečekaně ozvláštňovat jakousi pitoreskní magií, přizváním zcela reálných postav či míst a nezřídka také robustním humorem a tragikomikou.

Schrödingerův hotel

Autor: Stanislav Beran

Vydalo: nakladatelství Host 

Počet stran: 223
Vazba: vázaná
Vydáno: 04/2023
ISBN: 978-80-275-1560-8

 

Přečtěte si více o knize Schrödingerův hotel, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

O autorovi

Stanislav Beran (nar. 1977) absolvoval obor český jazyk a dějepis na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Debutoval básnickou sbírkou Zlodům (2002), ale záhy se začal věnovat próze. Vydal povídkový soubor Až umřeš, nikdo už ti nebude chtít sahat na prsa (2007), novelu Hliněné dny (2009), další soubor povídek Žena lamželezo a polykač ohně (2013) a román Vyšehradští jezdci (2016). Působí jako manažer ve farmaceutické firmě. Přečtěte si náš rozhovor s autorem a autorovu povídku v rubrice Čtení ke kávě.

Zdroj informací: Knihcentrum

Vyhrajte knihu Schrödingerův hotel

Název povídkové knihy Schrödingerův hotel Stanislava Berana odkazuje ke známému myšlenkovému experimentu a naznačuje onu „ambivalenci jevu a nejistotu v předpokladech“. Beran je spisovatel neexhibující, přesto se nebojí životy svých hrdinů nečekaně ozvláštňovat jakousi pitoreskní magií, přizváním zcela reálných postav či míst a nezřídka také robustním humorem a tragikomikou.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Schrödingerův hotel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Schrödingerův hotel
probíhá od 16. do 22. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy povídek Schrödingerův hotel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSchrödingerův hotel

Beran, Stanislav

Host, 2023

Napsat komentář