Zasoutěžte si o příběhy z majáků

soutez-atlas-majaku-na-konci-světa
Co spojuje slepého strážce světla, statečnou zachránkyni trosečníků a výstředního obchodníka? Jejich příběhy spojují majáky, které se nacházejí v těch nejodlehlejších koutech světa. Prožijte jejich příběhy prostřednictvím map a ilustrací.

Nejodlehlejší majáky ve skutečných příbězích

Slepý strážce opatruje světlo na dalekém mrazivém severu; statečná dívka se vydává zachránit několik trosečníků; děsivý přízrak uvnitř majáku píše po nocích na psacím stroji; výstřední obchodník vztyčuje neuvěřitelnou věž na otevřeném moři; dva znesváření strážci majáku spolu žijí na ostrůvku a trpí klaustrofobií. Majáky v těch nejnehostinnějších končinách světa se v podivuhodných příbězích prodchnutých samotou, šílenstvím, odvahou a radostí proplétají s životy Edgara Alana Poea, Virginie Woolfové a Nelsona Mandely.

Atlas majáků na konci světa – jehož název odkazuje na knihu Julese Verna Maják na konci světa – je soubor třiceti čtyř příběhů vycházejících ze skutečných událostí a doplněných ilustracemi, námořními mapami, architektonickými náčrty a kuriozitami spjatými s majáky v nejodlehlejších koutech světa. Nejedná se o učebnici zeměpisu, nýbrž o pas pro romantické cestovatele. Kniha získala cenu španělského ministerstva kultury.

Atlas majáků na konci světa

Autor: José Luis González Macías
Přeložil: Jan Machej

Vydalo: nakladatelství 65. pole
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-88268-64-2

Přečtěte si více o knize Atlas majáků na konci světa, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství 65. pole. Kniha vyšla v edici Za obzor – cestování.

 

logo_65_pole_120x60

Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Název nakladatelství byl inspirován počtem šachovnicových polí (64). Symbolizuje přesahující a nečekané.

 

O autorovi

José Luis González Macías je španělský spisovatel, grafik a redaktor (nar. 1973). Od dětství je fascinován mapami a díky tomu vznikl i Atlas majáků na konci světa, nádherné propojení textu, technických údajů a mapových materiálů.

Zdroj informací: nakladatelství 65. pole

 

Vyhrajte knihu Atlas majáků na konci světa

José Luis González Macías je od dětství fanouškem různých map, není tedy asi žádným překvapením, že stojí za vznikem knihy skládající se ze třiceti čtyř příběhů založených na skutečných událostech. Všechny jsou doplněny o mapy, ilustrace a kuriozity spjatými s majáky všude možně po světě. Dočtete se tak o slepém strážci na dalekém severu, o statečné dívce, která se vydala zachránit trosečníky, nebo o výstředním obchodníkovi.

Ve spolupráci s nakladatelství 65. pole vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Atlas majáků na konci světa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Atlas majáků na konci světa
probíhá od 23. listopadu do 6. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 Atlasy majáků na konci světa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas majáků na konci světa

Macías, José Luis González

65. pole, 2022

Napsat komentář