Zahrajte si o dystopický příběh nejen o lásce

lovci-svabu-perex
Svět se následkem dobře utajené humanitární katastrofy změnil a nepokoje eskalují i ve městě, blízko kterého žije Tereza se svým mužem Edou. Už tak nebezpečný život si Tereza ještě zkomplikuje známostí s Makedoncem Nikolou…

Nešťastný život v nešťastné době

Kam prchnout ze země, do které jiní s nadějí utíkají?

Tereza žije se svým o čtyřicet let starším mužem Edou v opevněném statku blízko ostře střežených hranic s Polskem. Téměř odtud nesmí na krok, protože v okolí přestává být bezpečno. V nedalekém městě eskalují nepokoje a na obří těžební plošinu autobusy přivážejí další a další pracovníky z různých koutů rozpadající se Evropy i odjinud. Mezi nimi je i mladý Makedonec Nikola. Frustrované Tereze okamžitě imponuje a nebezpečná známost obrátí její život naruby.

Toho roku se v kraji nečekaně přemnožili losi. A hranici tajně překročí Goran a jeho lidé s jasným úkolem: najít Švába. Jejich hon rozpoutá peklo, kdy si nikdo není jistý, kdo je spojenec, kdo nepřítel a kdo je v právu. Kdo si tehdy začal a proč vlastně? Tereza tak bezděčně odhaluje jeden válečný zločin – dobře utajenou humanitární katastrofu, která se nás týká víc, než bychom chtěli.

 

Lovci švábů

Autor: Matěj Dadák

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 231
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2022
ISBN: 978-80-275-1068-9

Přečtěte si více o knize Lovci švábů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorovi

Matěj Dadák (nar. 1975) se od dětství věnuje divadlu. Vystudoval herectví na JAMU v Brně. Je členem souboru Činoherního klubu v Praze, hraje ve filmech a seriálech, píše scénáře a divadelní hry. Roku 2010 debutoval knižní novelou Horowitz, za kterou byl nominován na cenu Magnesia Litera v kategorii objev roku. V roce 2021 vydal román Muž bez jazyka.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Lovci švábů

Blízko ostře střežených hranic s Polskem se nachází těžební plošina, kam proudí davy pracovníků z cizích zemí. Mezi nimi i mladý Makedonec Nikola, který hned při prvním setkání okouzlí mladou Terezu. Ta žije na nedalekém statku se svým o mnoho starším mužem a v kombinaci s tím, že opevněný dům téměř nemůže opustit, její frustrace každým dnem narůstá. Netuší, že známost s Nikolou může obrátit vzhůru nohama život nejen její, ale i lidí kolem. Jak? To si přečtěte v dystopickém románu Matěje Dadáka.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Lovci švábů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lovci švábů
probíhá od 14. do 27. dubna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dystopické romány Lovci švábů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLovci švábů

Dadák, Matěj

Host, 2022

Napsat komentář