Získejte boj proti bujícímu spiknutí v říši Gudžárej

smrtici-luna-perex
Sběrači mají v prastaré říši Gudžárej jediný úkol – ochraňovat mír, což obnáší i zabíjení těch, kteří by jej mohli ohrozit. Jenže brzy začnou umírat i ti, které Bohyně snů nevyvolila, a městu hrozí válka. Dokáže Ehiru zabránit zkáze?

Chránit mír za každou cenu

V prastaré říši Gudžárej je jediným zákonem mír. Na střechách a ve stínech dlážděných uliček hlavního města se skrývají sběrači – ochránci tohoto míru. Jsou to kněží Bohyně snů a jejich povinností je sbírat magii z mysli spících a využívat ji k léčení, konejšení…

a u toho zabíjet. Když však ve velkém gudžárejském chrámě začne bujet spiknutí, sběrač Ehiru musí zpochybnit všechno, co doposud znal. Někdo nebo něco vraždí Bohyniným jménem ty, které nevyvolila, a Ehiru nyní musí ochraňovat ženu, kterou ho poslali zabít – jinak město pohltí válka a zakázané čáry.

 

Smrtící luna

Autorka: N. K. Jemisinová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Roman Tilcer
Počet stran: 440
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2021
ISBN: 978-80-275-0676-7

Přečtěte si více o knize Smrtící luna, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

N. K. Jemisinová (nar. 1972) vystudovala psychologii a výchovné poradenství. Žije v New Yorku a kromě psaní se věnuje svému blogu a společenskému aktivismu. Za svůj debut Sto tisíc království (2010, česky 2013) byla nominována na cenu Nebula. Její román Páté roční období (2015, česky 2018), který je prvním dílem trilogie Zlomená země, získal cenu Hugo za nejlepší fantasy román; stejného ocenění se dočkaly i další dva díly – Brána z obelisků (2016, česky 2019) a Kamenné nebe (2017, česky 2020). Jemisinová se tak stala prvním autorem v historii žánru, který toto prestižní ocenění získal třikrát po sobě. V roce 2020 vydala knihu Stali jsme se městem (česky 2021), která se také setkala s nadšeným přijetím.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Smrtící luna

Jediným zákonem v říši Gudžárej je mír a sběrači mají za úkol ho chránit. V noci se proto plíží uličkami spícího města, aby posbírali magii z myslí spáčů a poté je zabili. Když však začnou umírat nevinní lidé, kteří nebyli vyvoleni, sběrač Ehiru musí vynaložit veškerou energii k tomu, aby zachránil ženu, kterou měl původně zabít. Jedině její přežití totiž může zabránit válce. Zda se mu to podaří, si přečtěte v prvním dílu dobrodružné série Snová krev.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Smrtící luna vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smrtící luna
probíhá od 15. do 28. září 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Smrtící luna

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrtící luna

Jemisinová, N. K.

Host, 2021

Napsat komentář