Odplata ve westernovém stylu

odplata-lamour-nahled
Kovbojové, ušlechtilí koně a drsné pláně čekající na odvážné dobrodruhy, kteří se rozhodnou je pokořit – je to váš šálek kávy? S hlavním hrdinou westernového románu Odplata se vydáte na cestu za pomstou a připomenete si atmosféru jako ze skvělých knih Karla Maye.

Celé roky hledal Milo Talon muže, který zradil jeho rodinu. Když se mu ho konečně povede vypátrat, zjistí, že je z něj jen slepá troska, žijící na ranči s dcerou Barby. Když se Talon ocitne uprostřed ostrého sporu mezi rančery, nehledě na minulost se rozhodne přidat na stranu muže, který mu tolik ublížil. Rozlišit ovšem, kdo je přítel a kdo ne, nebude vůbec snadné.

Odplata

Autor: Louis L´Amour
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-76334-91-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Odplata vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

 U ohně seděli tři muži, obklopení vůní kávy a smažené slaniny. Zbudovali si v divočině jen velmi prosté tábořiště a pod lindou, kterou kdysi dávno zlomil zásah blesku, stáli tři osedlaní polodivocí koně a vedle nich jeden soumar.
„Ahoj, chlapi,“ pozdravil jsem. „Přijímáte návštěvy, nebo tu máte uzavřenou společnost?“
Pozorně si mě prohlédli a nejstarší z nich mě vybídl: „Když už jsi tady, tak se k nám připoj.“ Měl protáhlou bradu a mohutný knír jako řídítka, malý nos působil docela nepatřičně. Vedle něho seděl štíhlý mladík s nezdravě nažloutlou pletí a trojici doplňoval podsaditý silák, jemuž se pod košilí rýsovaly mohutné svaly. Koně to byli pěkní, dobře živení, každý z nich měl vypálenou značku – ostruhu. Přes balvan u ohniště ležely kožené chrániče, opodál puška.
„Kam máte namířeno?“ zeptal se podsaditý chlapík. „Sháním práci. Vydal jsem se na jih, že se přidám k první partě honáků, která bude potřebovat jedny ruce navíc.“ (str. 2)

Přečtěte si zbytek ukázky.

O autorovi

Louis L´Amour se narodil roku 1908 v Jamestownu v Severní Dakotě. On a jeho bratři vyrůstali na farmě, jejich otec byl veterinář a zodpovídal za zdraví krav, se kterými se v té oblasti obchodovalo. Přes otce se také chlapci poprvé setkali s kovboji, kteří městem projížděli a přeháněli dobytek mezi svými ranči. V dětství Louise také velmi ovlivnil jeho dědeček, který mu vyprávěl příběhy o slavných bitvách a o konfliktech mezi Američany a indiány. Louis byl vždy velmi zvídavý, rád četl a fascinovali ho autoři jako Jack London nebo Robert Louis Stevenson. Prostřednictvím jejich příběhů se seznámil s krásami Yukonu a s divokou přírodou a nadchl se pro dobrodružství, která se tam venku dají prožít. Hodně cestoval. Napsal mnoho westernových románů, ale i knihy dalšího žánru. Jmenujme aspoň některé – Poušť nezná slitování, Muž proti muži, Potulný kovboj, Železná spravedlnost, Krajina pistolníků nebo Psanec.
Zemřel roku 1988.

Zdroj informací: autorova biografie


Knižní nakladatelství Alpress zaujímá na trhu s knihami jedno z předních míst a pro své čtenáře vydává knihy nejznámějších světových i českých autorů ve všech žánrech. Především to jsou romány pro ženy, romány pro muže, světová literatura, thrillery, dobrodružné a historické romány, příběhy ze života, knihy pro děti a mládež, komiksy, a také populárně naučná literatura z oblasti esoteriky, hobby, sportu. Nechybí knihy o zdraví, zdravé výživě a také velmi žádané knihy záhad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdplata

L´Amour, Louis

Alpress, 2021

Napsat komentář