Černá sanitka přijíždí s další várkou neuvěřitelných příběhů

sanitky-nahled
„Já osobně u toho sice nebyl, ale jeden můj dobrý kamarád tvrdil, že…“ Druhý a třetí díl oblíbené knižní série vám představí celou sbírku děsivých i bizarních historek, které žijí v povědomí lidí, ale ve skutečnosti se nikdy nestaly.

Obě dnes představované knihy ze série Černá sanitka vydalo nakladatelství Plot.

V nakladatelství Plot vydávají knihy o psech, strašidlech, historii nebo pověstech, a spoustě dalších věcí, které baví nakladatele i jeho čtenáře.

___________________________

Příběhy, které se vašim známým opravdu nestaly. Slyšíte je každý den v práci, v restauraci, v rádiu nebo v televizních show. Jsou vám předkládány jako pravdivé, ale když už je slyšíte popáté, začnete mít pocit, že jsou příliš dobré na to, aby byly ještě pravdivé. A máte pravdu – nejsou pravdivé! Jde o smyšlené příběhy – novodobou obdobu starých mýtů, pohádek a pověstí. Pokračování knihy Černá sanitka a jiné děsivé příběhy, která se setkala s velkým zájmem široké i odborné veřejnosti, přináší komentovaný výběr 174 novodobých pověstí a fám. Vedle klasických historek o maniacích, zvířatech a neštěstích v knize naleznete i kapitoly věnované pověstem a fámám z období komunistického režimu, pověstem z druhé světové války (včetně legend o mytickém Pérákovi) a strašidelným vyprávěním, která znáte z letních táborů a škol v přírodě.

Černá sanitka: Druhá žeň

Pérák, ukradená ledvina a jiné pověsti
Autor: Petr Janeček

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 153×185 mm
ISBN: 978-80-86523-82-8
Doporučená cena: 369 Kč

 

Přečtěte si více o knize Černá sanitka: Druhá žeň.

Ukázka z knihy

Nějaká ženská jela v noci autem lesem na chalupu ke známým a najednou uviděla na cestě před sebou ležet tělo. Tak zastavila, vylezla z auta, došla k tomu tělu a zjistila, že to je jen figurína. Najednou jí došlo, že je to asi nějaká past, takže rychle zaběhla zpátky do auta, zavřela dveře a jela dál.

Přijela na tu chalupu, kam měla namířeno, a všichni na ni hned: „Jéžiš, co se ti stalo?!“ A ona, že nic. „A proč máš teda krvavou mikinu?“ se jí ptali dál. Ona: „Cože?!“

Tak se jí koukli do kapuce a měla tam dva lidský prsty. Jako že zabuchovala ty dveře a ten vrah po ní už sahal. To mi říkala na soustředění jedna holka ze softu, je jí asi patnáct.

___________________________

Současné pověsti a fámy zná prakticky každý z nás. Šíříme je, nebo je zavrhujeme, obáváme se jich, nebo se jim smějeme. Ať už se na ně díváme jakkoli, faktem zůstává, že jsou nedílnou součástí našeho každodenního života. Černá sanitka: Třikrát a dost je třetím pokračováním úspěšné knihy Černá sanitka, která se již dočkala televizního, rozhlasového a divadelního zpracování. Opět přináší bohatou žeň příběhů, které se údajně staly kamarádům vašich kamarádů a známým vašich známých. Kniha obsahuje rekordní počet 327 komentovaných vyprávění – vedle strašidelných, komických a neuvěřitelných pověstí a fám z mnoha oblastí každodenního života, známých z prvních dvou dílů Černé sanitky, v knize naleznete i zcela nové kapitoly věnované vyprávěním o lidském zdraví a historkám z vojenské základní služby.

Černá sanitka: Třikrát a dost

Mytologie pro 21. století
Autor: Petr Janeček

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×180 mm
ISBN: 978-80-86523-88-0
Doporučená cena: 369 Kč

 

Přečtěte si více o knize Černá sanitka: Třikrát a dost.

Ukázka z knihy

Kdysi jsem slyšel vo jednom týpkovi, co měl závodního vytunovanýho trabanta. Jednou si to drandil po okresce a chytli ho policajti, že mu radarem naměřili 130, ale on jim vítězoslavně ukázal tachometr trabanta, kterej byl jen do 120, takže měli smůlu…

O autorovi

PhDr. Petr Janeček, Ph.D. (*1978) vystudoval etnologii na Filozofické fakultě UK v Praze a humanitní studia na Fakultě humanitních studií UK v Praze. V současné době působí v Ústavu etnologie FF UK v Praze jako odborný asistent Semináře folkloristiky. Hlavní oblastí jeho odborného zájmu je prozaický folklor a teorie, metodologie a dějiny slovesné folkloristiky; v současnosti se zabývá především problematikou současných pověstí, fám a anekdot. Je autorem populární knižní série Černá sanitka, která se dočkala televizního, rozhlasového a divadelního zpracování.
Nejnovějším přírůstkem do této série je pátý díl – Černá sanitka: Znovu v akci.

Zdroj informací

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerná sanitka: Druhá žeň

Janeček, Petr

Plot, 2021

zobrazit info o knizeČerná sanitka: Třikrát a dost

Janeček, Petr

Plot, 2021

Napsat komentář