Sebevražda, nebo vražda?

Zena ktera vedela prilis mnoho
Bestsellerová autorka Michele Campbell se po třech úspěšných psychologických thrillerech vrací se čtvrtým románem Žena, která věděla příliš mnoho, v němž sází na milostný trojúhelník a nespolehlivé vypravěče. Přečtěte si příběh plný šokujících zvratů.

Před mnoha lety zlomil Connor Ford Tabithě Girardové srdce. On byl pohledný vysokoškolák, ona chudé děvče z maloměsta. Jejich vztah měl být jen letním románkem, ale pro Tabithu znamenal všechno. O několik let později se Connor vrací do Tabithina života. Starší, bohatší a zoufale nešťastný. Oženil se pro peníze a jeho neurotická manželka Nina vládne domácnosti pevnou rukou. Nemiluje ji. Nikdy ji nemiloval. Jeho jedinou láskou byla Tabitha. Poté, co Nina spáchá sebevraždu, je Connor konečně volný a může následovat své srdce, které vždycky patřilo Tabithě. Nastěhují se do Ninina honosného sídla a užívají si pohádkový konec romance, jež začala před mnoha lety. Jenže pak Tabitha objeví deník Connorovy první ženy. „Kdybych nečekaně zemřela, může za mou smrt Connor. Connor a… ona.“ Kdo je Connor Ford? Proč se oženil s Ninou? A je Tabitha jeho opravdová láska nebo jen pohodlný obětní beránek, na něhož může svalit podezření z Nininy smrti? Tabitha začíná odhalovat temné pozlátko života, na který nebyla vůbec připravená, a postupně zjišťuje, že to, co zabilo Ninu, by mohlo stát život i ji…

 

Žena, která věděla příliš mnoho

Autorka: Michele Campbell
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 158×211 mm
ISBN: 978-80-7588-231-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Žena, která věděla příliš mnoho vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Deník Niny
4. července, Den nezávislosti
Tento zápis má vzbudit pozornost v případě mé nenadálé smrti. Je těžké to připustit, dokonce i sama sobě, natož zbytku světa. Můj manžel má v plánu mě zabít. Z očividných důvodů. Je zamilovaný do někoho jiného. A chce mé peníze.
Zatímco píšu tato slova, sedím ve své pracovně ve věži na Windsweptu. Dívám se dolů na oceán. Vlny se tříští o pláž a z východu se valí temné mraky. Blíží se bouřka. Tento dům patřil mému prvnímu manželovi, Edwardovi. V den, kdy jsme se po­ tkali, mi bylo třiadvacet, pracovala jsem v umělecké galerii a měla jsem problém vyjít s výplatou. Edwardovi bylo padesát a byl jedním z nejbohatších mužů v New Yorku. Lidé říkali, že jsem zlatokopka. Pletli se. Možná že Edward nebyl dokonalý manžel, ale já ho milovala. Když onemocněl, pečovala jsem o něj. Když zemřel, truchlila jsem pro něj. O rok později jsem potkala někoho jiného a zamilovala se. A znovu jsem se vdala.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Michele Campbell

Po studiích práv na Harvardu a Stanfordu působila Michele Campbell jako federální prokurátorka v New York City, kde se specializovala na případy mezinárodního organizovaného zločinu a gangů. Po čase se rozhodla úspěšnou kariéru ve světové metropoli ukončit a přestěhovala se s manželem a dvěma dětmi do idylického univerzitního městečka v Nové Anglii, které se dost podobá Belle River z jejího románu Vždycky je to manžel. V současnosti vyučuje trestní a ústavní právo a píše knihy. Na kontě má prozatím tři: Vždycky je to manžel (2017), Byla to tichá dívka (2018) a Cizinec na pláži (2019), jimiž si získala srdce čtenářů na obou březích Atlantiku. Má mnoho dobrých přítelkyň, pár nepřítelkyň a jen jednoho manžela, který jí – pokud je jí známo – nikdy o život neusiloval.

Zdroj informací: Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽena, která věděla příliš mnoho

Campbell, Michele

Mystery Press, 2020

Napsat komentář