Vyhrajte román odehrávající se ve slunném Toskánsku

antonia-a-jeji-dcery-perex
Vydejte se na rodinnou farmu v srdci slunné Itálie, kde žijí čtyři generace nebojácných a houževnatých toskánských žen. Přečtěte si jejich životní příběhy provoněné oreganem, ale také poznamenané druhou světovou válkou.

Čtyři generace temperamentních Italek

Antonia a její dcery je silný román Marleny de Blasi, který se dotkne všech vašich smyslů. Tentokrát vás autorka zavede na rodinnou farmu v srdci žhavé Itálie. Seznámí vás s temperamentní Antonií, pozoruhodnou ženou dohlížející na pořádek a chod domácnosti, ve které bydlí čtyři generace nebojácných a houževnatých toskánských žen. Popíše vám její životní příběh, do něhož se vepsalo běsnění druhé světové války, láska i smutek, hluboká tajemství i doutnající hněv. Uvaří vám. Pokrmy provoněné oreganem, olivami a lahodným kaštanovým medem. Rozesměje vás a zcela nepochybně vás dojme svou vřelostí a spontaneitou.

Další z řady „italských“ memoárů od autorky mezinárodního bestselleru Tisíc dnů v Toskánsku přináší krásný i bolestný příběh Antonie, hrdé a dominantní matky rodu, vůdčí osobnosti čtyřgenerační rodiny silných toskánských žen.

 

Antonia a její dcery

Autorka: Marlena de Blasi

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Simoneta Dembická
Počet stran: 240
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-7565-774-9

Přečtěte si více o knize Antonia a její dcery, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

marlena-de-blasiMarlena de Blasi je bestsellerová autorka řady románů, které se odehrávají v atraktivních oblastech slunné Itálie. Je šéfkuchařkou, novinářkou, poradkyní v gastronomii a kritičkou restaurací. Vydala také dvě mezinárodně úspěšné italské kuchařky a několik románů, například Večery v Umbrii a Tisíc dnů v Toskánsku. S manželem Fernandem se přestěhovala z Benátek do městečka San Casciano v Toskánsku a v současnosti žijí v umbrijském Orvietu. Pořádá také gastronomické výlety Toskánskem a Umbrií.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Antonia a její dcery

Antonie se narodila v rodině, ve které se ženy vyznačují nejen pověstným italským temperamentem, ale také neobyčejnou odvahou a houževnatostí. Tu ostatně musí všechny prokazovat při každodenní péči o rodinnou farmu, a přitom se ještě vypořádat se starostmi běžného života, do něhož se vepsalo mimo jiné i běsnění druhé světové války. Začtěte se do románu Marleny de Blasi, ze kterého na vás dýchne žhavé toskánské slunce a vůně olivového oleje.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Antonia a její dcery vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Antonia a její dcery
probíhá od 26. listopadu do 9. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Antonia a její dcery

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAntonia a její dcery

Blasi, Marlena de

Jota, 2020

Napsat komentář