Láska je všude kolem…

O lasce_uvodni
Duchovní inspiraci můžete nalézt v knihách buddhistického mnicha a zenového mistra jménem Thich Nhat Hanh. V té nejnovější ke čtenářům promlouvá o lásce a vztazích partnerských, rodinných i přátelských.

Všichni v sobě máme zárodky lásky. Můžeme rozvíjet tento zázračný zdroj energie a živit v sobě nepodmíněnou lásku, která nic neočekává na oplátku. Tato knížka, psaná čistým, povzbuzujícím jazykem, obsahuje vhledy, které se dají aplikovat do vztahů partnerských, rodinných, pracovních i přátelských. Přivádí čtenáře k prohlubování vděku ohledně jejich vztahů a učí tvořivému zacházení s překážkami. Seznamuje se čtyřmi složkami skutečné lásky – milující laskavostí, soucítěním, radostí a vyrovnaností – a vybízí k jejich kultivaci.

 

O lásce

Autor: Thich Nhat Hanh

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 120×165 mm
ISBN: 978-80-271-2184-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu O lásce vydalo nakladatelství Alferia.

 

Citáty z knihy

Opravdová láska přináší vždycky radost, nám samým i tomu, koho milujeme.

Vaše manželství bude těžké, pokud jste dobře nepoznali sami sebe a nepraktikovali hluboké nahlížení, abyste tak objevili všechny květy a všechen nepořádek, který máte v sobě, nejen svůj vlastní, nýbrž i ten, který jste přejali od svých předků a od společnosti.

Náš partner je květina. Pečujeme-li o něj dobře, krásně poroste. Nebudeme-li o něj pečovat pořádně, bude vadnout. Abychom mohli pomáhat květině k dobrému růstu, musíme se vyznat v její přirozenosti. Kolik potřebuje vody? Kolik slunce? Nahlížíme hluboko do sebe, abychom poznali svou pravou přirozenost, a rovněž do druhého, abychom poznali jeho přirozenost.

Další citáty najdete na webu nakladatelství Alferia.

 

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh je buddhistický mnich, zenový mistr, učitel, spisovatel, básník a mírový aktivista. Jeho učení o umění žít v přítomném okamžiku se šíří celým světem a pomáhá mnoha lidem. Narodil se v roce 1926 v jižním Vietnamu a ve věku šestnácti let odešel jako novic do kláštera. V roce 1950 založil v Saigonu chrám Ung Quand a na stránkách časopisu Vietnamský Buddhismus začal na koncipovat základní ideje angažovaného buddhismu. V roce 1961 odcestoval do USA, kde přednášel dějiny náboženství na univerzitě v Princetonu a vyučoval buddhismus na Kolumbijské univerzitě v New Yorku. Po návratu do Vietnamu založil Mládežnickou školu sociálních služeb, která se stala nejdůležitější organizací angažovaného buddhismu během vietnamské války. V roce 1965 Thich Nhat Hanh založil Řád Tiep Hien (Řád Spolu-bytí), který má dnes více než čtyři sta členů a takzvané užší společenství, tvořené několika tisíci lidmi, kteří se drží podobných zásad. Cílem řádu je být v kontaktu sám se sebou a s realitou, věnovat se porozumění a soucitu a neoddělovat se od okolního světa. Lidé by měli být vnímaví jak ke kráse světa (ke kráse sněhových vloček, měsíčního svitu, květin), tak i k utrpení světa (k chudobě, nemocím, mučení a útlaku). V roce 1967 byl Thich Nhat Hanh nominován Martinem Lutherem Kingem Jr. na Nobelovu cenu za mír, mezi lety 1973 až 2017 žil ve Francii, v roce 2018 se po 45 letech v exilu vrátit domů do Vietnamu. Je považován za průkopníka aplikovaného buddhismu na Západě, kde založil síť klášterů a meditačních center, nejznámějším z nich je Plum Village v jihozápadní Francii. Thich Nhat Hanh je autorem knih: Bez bahna lotos nevykvete, Štěstí, Cesta osvobození, Dopis z láskySkutečná láska: Probuďme své srdce ad.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Alferia.


Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO lásce

Hanh, Thich Nhat

Alferia, 2020

Napsat komentář