Od pyramid až po mrakodrapy

Strucny pribeh architektury
„Lehce, originálně a přehledně“, asi tak zní motto nového průvodce architekturou. Prostřednictvím padesáti významných staveb a bohatých ilustrací seznámí čtenáře s historií architektury, jejím vývojem, technikami a použitými materiály.

Stručný příběh architektury je nově pojatá kniha, která jednoduše vysvětlí historii architektury na 50 klíčových stavbách – od pyramid až po mrakodrapy.
Nový, inovativní úvod do architektury. V přehledné a srozumitelné knize objevíte 50 klíčových staveb od pyramid, katedrál a chrámů až po věže, hasičskou stanici a biosféru. Přístupný, bohatě ilustrovaný průvodce vysvětluje jak a proč se architektura vyvíjela a jak k docházelo k novým postupům.
Seznámíte se s ikonickými stavbami v historii architektury a objevíte různé techniky a materiály, ze kterých byly stvořeny. Vysvětlení bez technického žargonu umožní každému čtenáři aby text snadno pochopil a užil si cestu, kterou jsme v oblasti architektury od starověkého Egypta do dnešních dnů prošli.

Stručný příběh architektury

Autorka: Susie Hodgeová
Přeložili: Jan Podzimek, Dina Podzimková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 150×211 mm
ISBN: 978-80-271-2902-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Stručný příběh architektury vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Susie Hodgeová působí jako autorka a zaměřuje se na umění a jeho zprostředkování dětskému publiku. Mezi její tituly patří např. Stručný příběh umění či Stručný příběh moderního umění.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStručný příběh architektury

Hodgeová, Susie

Grada, 2020

Napsat komentář