Syrový příběh o hledání v manželství, o hledání po rozvodu

Stromboli
Sára a Karel prožívají dokonalé manželství. Ale jen na oko. Po několikátém fyzickém napadení se Sára rozhodne manžela opustit, ale nepočítala s tím, že se od ní všichni odvrátí. Proto se vydává do Itálie, kde bude muset prostřednictvím skupinové terapie čelit skryté minulosti.

Manželé Sára Zomer a Karel van Bohemen působí navenek jako ideální pár. Oba úspěšní spisovatelé, po jejichž fejetonech, otevřeně popisujících jejich rodinný život, šílí sta tisíce nedočkavých čtenářů. Za maskou bohémského manželství se však skrývá vztah plný závisti, četných nevěr, nenávisti a dokonce násilí.
Po jednom z nočních napadení pohár Sářiny trpělivosti přetéká a ona se rozhodne, že Karla opustí. Brzy ovšem zjistí, že na všechno zůstala sama. Nikdo s ní nechce mít nic společného. Krátké sexuální aféry nic neřeší, a tak odjíždí na týdenní retraite na italskou sopku Stromboli. Pod vedením světoznámého gurua Jense Donsona a ve společnosti těch, kteří se potýkají se stejnými problémy, se pomocí skupinové terapie pokouší najít ztracenou rovnováhu. Místo toho je však konfrontována s minulostí, o které doufala, že navždy zůstane skrytá.

Ukázka z knihy

Jdeme ven. Všechno se se mnou točí.
„Je mi špatně,“ říkám.
„Trocha čistého vzduchu a budeš v pořádku,“ odpovídá a chytá mě za ruky.
Sedneme si k vodě. Vodotrysk sklesle pobublává.
Země je navlhlá.
„Moje sukně,“ říkám. (str. 5)

Stromboli

Syrový příběh o hledání v manželství, o hledání po rozvodu
Autor: Saskia Noort
Přeložila: Jana Schrevel-Truhličková

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7252-818-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stromboli vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Saskia Noort (1967), holandská královna napětí, položila svou prvotinou Terug naar de kust (Zpátky na pobřeží) základy holandského literárního thrilleru a patří v této kategorii k naprosté špičce. Následovaly další tituly, za dva z nich byla nominována na cenu Gouden Strop, cenu určenou pro nejlepší holandské autory literárních thrillerů. Za francouzský překlad románu De eetclub (Vítejte v klubu) získala cenu francouzských čtenářů Prix SNCF. Dva její romány byly úspěšně zfilmovány, z dalšího vznikl televizní seriál. Knihy Saskie Noort vycházejí po celém světě, do dnešního dne se prodaly více než tři miliony výtisků.

Zdroj informací: nakladatelství Práh


Nakladatelství Práh bylo založeno roku 1991. Dosud vydalo přes 350 titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStromboli
Syrový příběh o hledání v manželství, o hledání po rozvodu

Noort, Saskia

Práh, 2019

Napsat komentář