Získejte pohled do temného zákulisí švédské politiky

prorokova-zima-perex
Eliasův život se obrátí vzhůru nohama hned dvakrát. Nejprve se dozví špatné zprávy o svém zdravotním stavu, a sotva se z nich vzpamatuje, dostane informaci o smrti otce. Proč na něj byl spáchám atentát a kdo má zemřít jako další?

Odhalit vraha a nepřijít o život

Elias dostane dvě zdrcující zprávy najednou. Jedna se týká jeho vlastního zdraví, druhá jeho otce Anderse, který se stane obětí bombového atentátu na služební cestě v Sarajevu. Eliasův život se obrátí vzhůru nohama a nic není takové, jak se zpočátku zdálo. Když ho vyhledá Ylva, milenka jeho otce, společně zjišťují, že Anders žil dvojí život a někdo ho zavraždil, aby ho uklidil z cesty. Uvědomují si, že nyní jsou v nebezpečí také oni sami a je jen na nich, aby zjistili, před kým utíkají a proč. Nikomu nelze věřit, Elias a Ylva mají jen sebe navzájem a riskují svůj život, aby se dopátrali pravdy.

Prorokova zima je prvním dílem trilogie, která slibuje nepřetržité napětí, promyšlenou zápletku a zajímavý náhled na odvrácenou stránku švédských politických praktik.

 

Prorokova zima

Autor: Hakan Östlundh

Vydalo: značka Vendeta
Překlad: Kateřina Duchoňová
Počet stran: 392
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7585-739-2

Přečtěte si více o knize Prorokova zima, kterou do soutěže věnovala značka Vendeta patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

Krvavou pomstu za tím nehledejte. VENDETA je odměnou pro všechny čtenáře nejlepších detektivních příběhů a bestsellerů v žánru thrilleru. Hledáme pro vás autory z osvědčeného severu Evropy, ale i nadějné talenty ze Spojeného království či Jižní Koreje. Knihy pod značkou VENDETA jsou jistotou skvělého čtení.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

Hakan Östlundh se narodil v roce 1962 v Uppsale, ale vyrostl ve Stockholmu, kde trvale žije. Vystudoval literární komparistiku a dějiny idejí na Stockholmské univerzitě. Jako spisovatel debutoval již v roce 1981, ale později se věnoval hlavně novinařině v nejprodávanějším švédském denním tisku, Dagens Nyheter. Čtenáři si zamilovali zejména jeho krimisérii s hlavním vyšetřovatelem Fredrikem Bromanem, která se odehrává na ostrově Gotland (u nás vyšly čtyři díly ze sedmi – Zápach odlivu, Potápěč, Teror a Krvavá lázeň). Je ženatý a má tři syny.
(Zdroj informací: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Prorokova zima

Elias se snaží vzpamatovat ze šoku poté, co se dozvěděl špatné zprávy o svém zdravotním stavu, nebude na to však mít mnoho času. Jeho otec se totiž během služební cesty stal obětí atentátu a Elias zjišťuje, že nic nebylo tak, jak se dlouhé roky domníval. Anders žil dvojí život a přivedl tím do nebezpečí i své blízké, kteří teď musí riskovat vlastní životy, aby odhalili toho, kdo jim o ně usiluje. Podaří se jim to? To si přečtěte v prvním dílu chystané trilogie Hakana Östlundha.

Ve spolupráci se značkou Vendeta patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Prorokova zima vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Prorokova zima
probíhá od 9. do 22. ledna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Prorokova zima

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProrokova zima

Östlundh, Hakan

Vendeta, 2020

Získejte pohled do temného zákulisí švédské politiky - DISKUZE

Počet reakcí: 9
  1. ala12 napsal:

    6.ledna jsem vyhrála knihu Takhle jsem si to teda nepředstavovala.
    Kniha mi ale zatím nedošla.

  2. diske napsal:

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na výhru knížky Hello world. Do dnešního dne mi výhra nedošla. Děkuji Diske

  3. olly napsal:

    Dobrý den, včera jsem v pořádku obdržela výhru – Všechny hvězdy na nebi. Moc děkuji, olly

  4. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dobrý den, včera jsem dostala knížku Prorokova zima. Děkuji.

  5. Hanule12 napsal:

    Právě odešel pošťák, kniha vypadá úžsně, večer se do ní pustím, moc za ní děkuji

Napsat komentář