Zahrajte si o román o těžkém návratu z vězení

virivka-perex
Helena byla po dvanácti letech propuštěna z vězení a musí znovu začít žít od začátku – najít si byt, zaměstnání a třeba i novou lásku. Zjišťuje však, že se záznamem v trestním rejstříku to není jednoduché a minulost číhá na svou příležitost.

Zpět k normálnímu životu

Jaké to je začít OPRAVDU znovu?

Helena se vrací po dvanácti letech z vězení. Začíná znovu od nuly a žije ze dne na den. Pronajme si garsonku s vířivkou uprostřed pokoje, najde si práci, přítele… Postupně zjišťuje, že se zase dokáže radovat. Nicméně minulost, kterou pečlivě skrývá, na ni zaútočí…

 

Vířivka

Autorka: Lucie Konečná

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 136
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-8-867-1458-3

Přečtěte si více o knize Vířivka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Soňa se na ni upřeně podívá, myslí sice, že tohle má ženská jako Helena v sobě dávno vyřešené, ale co když ne?
Helena rychle kývá hlavou. Nechce to rozebírat. Pořád to bolí. Honem vyhrkne: „A co bydlení? Pronajme mi vůbec někdo byt?“
„Musí to jít přes realitku. Zaručím se za vás.“
„Nic o mně nevíte.“
„Mám oči. A nějaký zkušenosti taky. Možná i trochu empatie,“ usměje se Soňa. „Navíc nejste recidivistka. Nevěřím, že se do basy ještě někdy vrátíte. To bych se hodně sekla.“
„Už se vám to někdy stalo? Že jste se sekla?“
„Ne. Zatím.“  (str. 8)

 

O autorce

Lucie Konečná po gymnáziu pracovala jako vychovatelka v Jedličkově ústavu, garderobiérka v  divadle, loutkoherečka, mzdová účetní, technická pracovnice, podnikatelka… Nakonec vystudovala dramaturgii a scenáristiku na FAMU. Od roku 1998 působila jako scenáristka Noci s Andělem, napsala scénář TV filmů Nekonečná neděle a Kolotoč. Je autorkou původní Ordinace v růžové zahradě a seriálů Ententýky, Svatby v Benátkách nebo Přístav. Má dvě děti a je vášnivou sběratelkou starých vánočních ozdob.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Vířivka

Helena strávila posledních dvanáct let ve vězeňské cele a nyní se chce pokusit vrátit k normálnímu životu, s čímž jí má alespoň ze začátku pomáhat její kurátorka. Právě díky její přímluvě sežene Helena pronájem garsonky s vířivkou uprostřed pokoje, podle které Lucie Konečná svůj útlý román pojmenovala. Minulost však nelze utajit navždy, což Helena brzy zjistí a vy si celý příběh můžete přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vířivka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vířivka
probíhá od 23. dubna do 6. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Vířivka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVířivka

Konečná, Lucie

Motto, 2019

Napsat komentář