Zahrajte si o autobiografii výjimečného biatlonisty

martin-fourcade-perex
Martin Fourcade je díky svým úspěchům už v osmadvaceti letech považován za světovou biatlonovou legendu. Jaké bylo jeho dětství a co ho neustále nutilo překonávat své limity a stát se nejlepším, to si můžete přečíst v jeho autobiografii.

Rekordman Světového poháru

martin-fourcade-ukazka-1Držitel největšího počtu medailí ze zimních olympijských her mezi francouzskými sportovci, rekordman v počtu vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru i vítězství během jedné sezony… Martin Fourcade je ve svých 28 letech světovou biatlonovou legendou a jedním z největších francouzských šampionů.

V této knize se ohlíží za svou fascinující životní dráhou. Vzpomíná na dětství strávené v Pyrenejích, na Alpy, kam následoval svého staršího bratra, a na pohoří Jura, kde sám čelil svému osudu a otevřel se sobě i ostatním; nevynechává ani adrenalin Olympijských her ve Vancouveru a triumf v Soči. Popisuje vnitřní pohnutky, které ho přiměly překonat jeho limity, odhaluje svou zranitelnost, a my tak můžeme zahlédnout neuvěřitelnou sílu jeho charakteru. Mluví o svém životě, o sportu i o setkání s těmi největšími světovými sportovci.

Martin Fourcade: Můj sen o zlatě a sněhu je jedinečné a autentické svědectví úžasného člověka a výjimečného sportovce.

 

Martin Fourcade

Můj sen o zlatě a sněhu

Autor: Martin Fourcade

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jitka Řihánková
Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2018
ISBN: 978-80-756-5276-8

Přečtěte si více o knize Martin Fourcade: Můj sen o zlatě a sněhu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek a prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

martin-fourcade-ukazka-2Je to šílené, když si pomyslím, že Héléne je dnes moje partnerka, matka mých dětí. Náš vztah byl od našich čtrnácti let několikrát přerušen, ale nikdy jsme spolu nepřestali mluvit, navzájem si věřit. Jsem přesvědčený, že bez ní by se mi nepodařilo vybudovat stejnou sportovní kariéru. Dodala mi citovou stabilitu, kterou jsem potřeboval. Nikdy jsem jí nelhal o tom, co čeká mě, a tedy i ji, kdyby se rozhodla se mnou žít společný život. Héléne mi nedávno připomněla, co jsem jí řekl, když mi bylo čtrnáct let: „Jestli se staneš mojí ženou, uvidíš mě častěji v televizi než ve skutečnosti…“ Opravdu jsem neměl ani ponětí, že se chci stát tím, kým jsem dnes, ale když si vzpomenu na ta slova, nemohu popřít, že jsem musel mít nějaké vnitřní přání, nějakou intuici. Chtěl jsem být jako ti chlápci na plakátech, které jsem měl pověšené v pokoji. Chtěl jsem být šampiónem na fotce. Bylo to víc než jen chuť. Plamen, malý plamínek, který neuhasínal. (str. 28)

 

Vyhrajte knihu Martin Fourcade

Martin Fourcade je výjimečná postava světového biatlonu a držitel největšího počtu olympijských medailí ze zimních her mezi francouzskými sportovci. Jaké bylo jeho dětství, kdy se rozhodl, že se stane vrcholovým závodníkem, a jaké pohnutky ho vedly k tomu, aby neusnul na vavřínech, ale stále překonával sám sebe? To a mnohem více se dozvíte v jeho autobiografii, ke které předmluvu napsala česká biatlonistka Gabriela Koukalová.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Martin Fourcade: Můj sen o zlatě a sněhu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Martin Fourcade
probíhá od 18. do 24. března 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 autobiografie Martin Fourcade

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMartin Fourcade
Můj sen o zlatě a sněhu

Fourcade, Martin

Jota, 2018

Napsat komentář