Získejte nebezpečný případ zavražděné prostitutky

smrt-na-podzimni-rece-perex
Akitada Sugawara se při své cestě za úředníky podezřelými z prodeje informací připlete k vyzvednutí těla mladičké prostitutky. Přestože vyšetřit její smrt není jeho práce, nedokáže na ni přestat myslet. Dokáže ale vypátrat vraha?

Cesta plná nástrah a zvratů

V dalším ze svých příběhů se Akitada Sugawara vydává do města Naniwa – dnešní Ósaky – aby zde odhalil úředníky prodávající informace. V doprovodu naivního účetního se stává svědkem vyzvednutí těla dětské prostitutky z řeky a její obraz se mu neustále vrací, i když se na něj v Naniwě valí jeden problém za druhým. S věrným sluhou Torem padnou do zajetí pirátů a svoji cestu na svobodu si musejí krvavě vybojovat. I po ukončení svého oficiálního poslání ho ale nejvíce pronásleduje tragický příběh mrtvé dívky…

Nové pokračování příběhů Akitady Sugawary nás opět přenáší do Japonska 11. století, kde se tento úředník císařské správy bude muset pustit do nebezpečného vyšetřování. Autorka předkládá nejen strhující vyprávění plné zvratů, ale i poučný pohled na zvyky a poměry Japonska v období Heian.

 

Smrt na podzimní řece

Autorka: I. J. Parkerová

Vydalo: nakladatelství Garamond
Překlad: Pavel Kříž
Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7407-371-7

Přečtěte si více o knize Smrt na podzimní řece, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Garamond. A nezapomeňte také na náš článek.

Nakladatelství Garamond vydává knihy na českém trhu již 20 let a zaměřuje se na překladovou literaturu z francouzštiny, angličtiny a hebrejštiny, dvojjazyčné tituly v pěti jazycích a české autory literatury faktu. Mezi nejúspěšnější řady patří série případů soudce Ti z Číny 7. století.

 

Ukázka z knihy

Utonulá žena.
Jeden z cestujících blízko něj, tlustý majitel obchodu vracející se z pouti do Hačimanovy svatyně v Iwašimizu, pohoršeně zasyčel a zavrtěl hlavou. „To se tu děje pořád,“ pronesl. „Děvčata z nevěstinců se vždycky zabíjejí v řece.“
Sebevražda?
„Z jakých nevěstinců?“ zeptal se Akitada. „Jak se tam dostala?“
Kapitán to vysvětlil: „Jsme skoro v Eguči.“
Eguči, Kamusaki a Kaja se spojily se starodávným hlavním městem Naniwa a přístavním městem Kawadžiri. Tři menší sídla se specializovala na obstarávání prostitutek lodníkům a obchodníkům.
Akitada protestoval: „Ale to je po proudu.“
„Proudy a říční provoz dokážou těly hodně zahýbat, pane,“ řekl lodní kapitán.
Možná. Ale přesto. (str. 12)

 

O autorce

I. J. Parkerová, původně profesorka angličtiny na Virginské univerzitě začala psát detektivní příběhy z Japonska 11. století v souvislosti s vlastním profesionálním zájmem o japonskou literaturu. První povídka o Sugawaru Akitadovi Kočka o svátku mrtvých vyšla v roce 1977 a následovala řada románů s tímto vyšetřujícím úředníkem z Japonska období Heian.
(Zdroj informací: nakladatelství Garamond)

 

Vyhrajte knihu Smrt na podzimní řece

Akitada Sugawara je vyslán do města Naniwa, aby zde prošetřil několik úředníků podezřelých z prodeje informací. Jeho cesta je plná problémů a vrcholem všeho je, když si musí s věrným sluhou Torem vybojovat vlastní svobodu při krvavém střetu s piráty. Ale ať potká Akitadu Sugawaru cokoliv, stále se mu v mysli vznáší obraz mrtvé dětské prostitutky. Ukončila skutečně svůj život sama, jak tvrdí ti, kteří její tělo vyzvedli z řeky, nebo ji někdo potřeboval odstranit z cesty? Přeneste se do Japonska 11. století a pusťte se spolu s hlavním hrdinou do nebezpečného vyšetřování.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Smrt na podzimní řece vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smrt na podzimní řece
probíhá od 19. ledna do 1. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické krimi Smrt na podzimní řece

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrt na podzimní řece
Případy Sugawary Akitady

Parkerová, I. J.

Garamond, 2017

Získejte nebezpečný případ zavražděné prostitutky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. 00Marie99 napsal:

    Děkuji za vyhranou knihu Smrt na podzimní řece.

Napsat komentář