Chutná a zdravá zelenina

Zeleninova kucharka
Obohaťte svůj jídelníček! Nikdy to nebylo snazší. Inspirujte se novou kuchařkou Petra Klímy a odhalte tajemství zeleniny, luštěnin a obilnin. Veganské recepty čekají na vyzkoušení…

Co vlastně jíst, když nechceme konzumovat tolik masa, mléčných produktů, cukru a lepku? Vyzkoušejte nejoblíbenější a osvědčené postupy autora, který denně připravuje zdravé a výživné menu plné zeleniny, luštěnin a zdravých obilnin, jako jsou například jáhly, pohanka či quinoa.
Nejlepší zelenina je ta čerstvá, a tak autor knihu rozdělil do čtyř ročních období. Kniha obsahuje téměř 100 sezonních receptů, seznamuje s tradiční i zapomenutou zeleninou, jako je tuřín, vodnice, kadeřávek či černý kořen.
Všechny recepty jsou veganské – nepoužívají živočišné produkty, tedy ani mléko a vejce. Řada receptů je bezlepkových.

Ukázka z knihy

Poslední dobou stále více propadám kouzlu luštěnin všeho druhu. Přísun bílkovin prostřednictvím tohoto zdroje je úplně nejpřirozenější, a proto bychom je měli do jídelníčku zařazovat častěji Také po předešlé zkušenosti jsem si letos pořídil sazenici estragonu, který jde právě s luštěninami výborně dohromady. Není však tolik běžný a ne vždy je k dostání čerstvý. (str. 18)

Zeleninova kucharka 1 Zeleninova kucharka 2

Doporučujeme

Kniha vyšla v rámci edice Jídlo jako lék. Pokud zelenina a luštěniny nejsou vaším šálkem kávy, vyzkoušejte recepty z knihy Vtipné kaše.

Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl

Autor: Petr Klíma

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 175×245 mm
ISBN: 978-80-87049-97-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl vydalo nakladatelství Smart Press.

O autorovi

Petr Klíma je šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách.

Zdroj informací: nakladatelství Smart Press


Martina Boledovičová založila společnost Smart Press s.r.o. po dlouholetém působení na českém knižním trhu (Grada Publishing, Mladá fronta) a po studijním pobytu v USA a Německu. „Jde nám o férovou dlouhodobou spolupráci a vytváření trvalých hodnot – úspěšných knižních titulů. Nabízíme však též přidanou hodnotu – vědět víc.“

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl

Klíma, Petr

Smart Press, 2017

Napsat komentář