Vyhrajte první díl nové fantasy ságy

cary-zivota-perex
Navštivte nový fantaskní svět, který vytvořila úspěšná autorka Veronica Rothová. V něm má každý člověk zvláštní dar a hlavním úkolem je přežít za jakoukoli cenu. A zatímco většina dokáže svůj dar využít, jsou i tací, kteří kvůli němu trpí. Ponořte se do příběhu a nechte se unášet vlastní fantazií…

Přežít, to je to, oč běží

Zapomeň na svou čest. Musíš jen přežít! Nová knižní série od autorky Divergence.
Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.
Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?

Čáry života

Autorka: Veronica Rothová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7544-267-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Přečtěte si více o knize Čáry života, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

Ukázka z knihy

Mlčenky vždycky rozkvétaly, když přišla nejdelší noc v roce. Celé město oslavovalo okamžik, kdy se poupata rozvinula do sytě rudých květů – zaprvé proto, že mlčenky byly krví jejich národa, a zadruhé, pomyslel si Akos, aby se lidé nezbláznili z té příšerné zimy.
Ten den, o svátku Rozvinutí, přešlapoval u dveří v teplém kabátě a čekal, až se ostatní vypraví. Pak vyšel na dvůr, aby se nezpotil. Dům Keresethů byl postavený na kruhovém půdorysu kolem velké pece, takže jeho vnější i vnitřní obvodové zdi byly zakřivené. Nejspíš pro štěstí. (str. 10)

Neváhejte se podívat na pokračování ukázky.

Doporučujeme

Ještě než se Veronica Rothová vrhla na novou fantasy ságu, vytvořila svět, v němž byla společnost rozdělena do pěti frakcí.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

O autorce

Veronica Rothová se narodila a bydlí v Chicagu. Je jí teprve 23 let, ale psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií.

Zdroj informací: nakladatelství CooBoo

Vyhrajte knihu Čáry života

Veronica Rothová se rozhodla po své úspěšné trilogii, kde stvořila originální fantaskní svět, vrhnout na novou fantasy ságu nejen pro mladé. V novém, ale krutém a násilném světě, má každý člověk zvláštní dar a většina ho dokáže využít co nejlépe. Až na výjimky, které tvoří hlavní hrdinové Cyra a Akos. Spojí tito dva síly a dokážou přežít, nebo se navzájem zničí?

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čáry života vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čáry života
probíhá od 5. do 18. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Čáry života

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČáry života

Rothová, Veronica

CooBoo, 2017

Napsat komentář