Jsme tím, kým jsme

Pojd sem, ati ti muzu dat pusu
Monu, hlavní hrdinku, čtenář nejdříve potká jako dítě, potom jako dívku ve věku čtyřiadvaceti let a nakonec jako pětatřicetiletou matku. Během toho se Mona vyvíjí, mění a nakonec se stane tou, kterou je. Sledujte její životní cestu a rozhodnutí, která učiní…

Bezostyšně upřímný příběh o tom, proč se stáváme tím, kým jsme.
Mona jako dítě, jako čtyřiadvacetiletá dívka a jako pětatřicetiletá žena. Román o dětství, ale také o rodičovství. O zlomených lidech a o tom, jak neúmyslně ubližují ostatním. O tom, kde končí odpovědnost a začíná vina. O tajemstvích a samotě. O nemoci a mlčení. O tom, jak je nebezpečné být silný. O zapomínání a neschopnosti zapomenout. O odvaze zachránit sebe sama. A samozřejmě také o lásce. Protože ta je vše, co máme, nebo alespoň téměř vše.

Ukázka z knihy

Říkají, že oči si na tmu zvyknou, ale tady, v té malé místnůstce v rohu sklepa, je černočerná tma. Minule jsem si počítala nahlas, a tehdy jsem napočítala až do několika set, a pořád jsem ještě nemohla ven, takže to už teď nedělám.
„Nebojím se.“ Vyslovím to nahlas a polekám se toho zvuku. „Nebojím se, protože už mi je devět let, a to už jsem velká, a velké holky se nebojí.“ Teď už to nebude trvat dlouho. Mám za chvíli přijde dolů  a zase mě pustí. Já se omluvím a slíbím, že už to nikdy neudělám. (str. 13)

Jak pokračuje první kapitola, prozradí pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Román Pojď sem, ať ti můžu dát pusu je jako film, ze kterého právě odcházíte, pořád ještě nenacházíte slova, nechcete ten film pokazit nejrůznějšími názory, jen se na sebe podíváte a stisknete si navzájem ruku. Řeknete: „Dobrý, co?“

– Herman Koch, spisovatel

Zlověstný, srdcervoucí příběh o nás lidech a o tom, jak velcí jsme packalové. Je to ta nejkrásnější kniha o packalech, jakou jsem kdy četla.

– Pascale Platelová, vlámská herečka

Pojď sem, ať ti můžu dát pusu

Autorka: Griet Op de Beecková
Přeložila: Adéla Elbel

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 138×206 mm
ISBN: 978-80-7491-876-6
Doporučená cena: 339 Kč

 

Knihu Pojď sem, ať ti můžu dát pusu vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Griet-Op-de-BeeckovaGriet Op de Beecková (* 1973) je belgická autorka. Za svou prvotinu Výš než v sedmém nebi (2013; česky Host 2015) získala Bronzovou sochu za nejlepší nizozemsky psaný debut a byla nominovaná na oceněni jako Literatuurprijs 2013 a Academica Literatuurprijs 2014. Pojď sem, ať ti můžu dát pusu (2014) je autorčina druhá kniha, za niž získala Hebban Award 2015 a byla nominovaná na prestižní nizozemskou cenu NS Publieksprijs. Obě knihy budou zfilmovány.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePojď sem, ať ti můžu dát pusu

Op de Beecková, Griet

Host, 2017

Napsat komentář