O životě známého skladatele

Dvorak_obalka_web
V nakladatelství Práh vychází v edici Největší Čech kniha o jednom z nejznámějších  českých skladatelů vážné hudby.

Renáta Fučíková: Antonín Dvořák

Kniha o Antonínu Dvořákovi vypráví příběh hudebního génia, o kterém lze bez nadsázky říci, že je nejslavnějším Čechem. Byl autorem nejhranějších skladeb v dějinách hudby, vychoval celou generaci svých následovníků v Čechách i ve Spojených státech, je symbolem české kultury pro celý svět.

Obrazy a stručná vyprávění nás provedou životními osudy pokorného a prostého člověka, který nade všechnu slávu miloval svou rodinu a svůj domov.

Autorka získala renomé nejen touto edicí, ale také monumentální knihou Historie Evropy. její knihy získávají pravidelně nominace i ocenění.

Antonín Dvořák

Vydalo nakladatelství Práh

Autor: Fučíková, Renáta

Počet stran: 56 stran

Vazba: vázaná

Formát: 240×315 mm

Rok vydání: 2012

Cena: 299 Kč

ISBN: 978-80-7252-409-9

Více o knize se dozvíte zde 

O autorce

Narodila se v roce 1964 v Praze. Zde také vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, ateliér ilustrace a užité grafiky. V oboru dětské ilustrace dosáhla řady prestižních ocenění. Zlatá stuha: Pohádky bratří Grimmů (1994), Pohádky Oskara Wildea (1995), Vyprávění ze Starého zákona (1996), Evropské pohádky (2004), Karel IV. (2005). Za Vyprávění ze Starého zákona byla zapsána na Čestnou listiny IBBY (Dillí – 1998), o rok později získal tento titul první cenu na Bienále ilustrací v Teheránu (1999). Kniha Vyprávění z Nového zákona byla oceněna 2. místem v soutěži Nejkrásnější české knihy (1997). Renáta Fučíková se rovněž věnuje známkové tvorbě. Žije a pracuje v Praze, vystavuje doma i ve světě.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAntonín Dvořák

Fučíková, Renáta

Práh, 2012

Napsat komentář