Pravěk, starověk a středověk v Evropě

pravek-starovek-stredovek-evropy
Evropa je kontinent s bohatou historií, kterou stojí za to znát. Pokud si chcete doplnit svoje znalosti z hodin dějepisu, neváhejte a přečtěte si první dva díly ze série Historie Evropy věnující se pravěku, starověku a středověku.

První vydání knihy Historie Evropy získalo Cenu ministarstva školství, cenu Zlatá stuha 2012 a zahraniční ocenění White Raven (uděluje Internationale Jugendbibliothek Mnichov).

Nové rozšířené vydání je vstřícné k potřebám žáků a studentů. Původní monumentální kniha je rozdělena do pěti dílů. To umožnilo toto rozsáhlé dílo ještě obohatit. Přibyly zejména názorné mapy a dvojstrany zabývající se dovednostmi, uměním, obchodem a řadou dalších činností našich předků.

 

Pravěk a starověk Evropy

Autor: Renáta Fučíková

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 235 × 316 mm
ISBN: 978-80-7252-550-8
Doporučená cena: 269 Kč

 

Přečtěte si více o knize Pravěk a starověk Evropy.

V prvním dílu Pravěk a starověk Evropy najdete v zábavné formě všechny povinné školní informace. Navíc se ale dozvíte, jak se pravěké děti učily lovit, co mlsaly děti prvních zemědělců nebo jak udivující bylo umění odlévat první předměty z bronzu. Navštívíte řeckou hrnčířskou dílnu, školu i dům pro boháče, s římskými dětmi se projdete rušnou ulici a poznáte domácnost velitele legie.

Makedonská říše byla sice malá, ale vládl v ní schopný král Filippos.
V bitvě u Chairóneie porazil řecká města. Ta ztratila samostatnost a staré obce zmizely ze světa. Budoucnost se otevírala pro nové velké říše. Moudrý Filippos zval do své země řecké umělce a významné osobnosti. Vychovatelem jeho syna Alexandra byl filosof Aristotelés. Díky němu vyrostl z mimořádně nadaného Alexandra všestranně vzdělaný mladý muž.

EPSON MFP image

Na mapách si prohlédnete místa, kde byla objevena nejdávnější umělecká díla Evropy, a místa, kde dodnes stojí pravěké stavby. S pomocí našich přehledných map sis snadno uděláte dobrou představu, kam až ve starověku dosáhl vliv řeckého umění a římského obchodu a zákonů.

—————————————-

Středověk Evropy

Autor: Renáta Fučíková

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 235 × 316 mm
ISBN: 978-80-7252-551-5
Doporučená cena: 330 Kč

 

 

Přečtěte si více o knize Středověk Evropy.

Ve druhém dílu Středověk Evropy najdete v zábavné formě všechny povinné školní informace. Navíc se ale dozvíte, jak se prolínalo křesťanské učení s pradávnými zvyklostmi, jak vznikly první středověké hrady i první evropská království. Spolu s vikingy poplujete kolem evropského pobřeží, spolu s rytíři se vydáte na první křížovou výpravu. Budete sledovat přísně tajnou činnost benátských špiónů i snahu panovníků zachránit Evropu před nájezdy z Asie.

Divokou a nepřehlednou dobu stěhování národů a následující období, kdy v Evropě vznikaly nové státy a říše, přežilo mnoho starověkých měst. Nacházela se především v dnešní Itálii, Francii a Španělsku, a také v Části Německa a Rakouska – tedy všude tam, kam kdysi sahalo území římské říše. Další města vznikala z obchodních křižovatek a starých řemeslnických osad poblíž významných hradů.

EPSON MFP imageObyvatelé města dostali od své vrchnosti – panovníka. církve nebo šlechtice – různé výsady a osobní svobody. Pokud je nezískali darem, měli možnost se vykoupit a za svou svobodu  pánovi zaplatit.

Mapy vám přehledně představí, kudy proudily naším světadílem rodící se národy, dokud nenašly svůj dnešní domov. Přehledné mapy vám také ukážou nesmírné středověké tvůrčí bohatství Evropy, jak se otisklo do vznosných chrámů, rozlehlých klášterů i věží velkých měst, do univerzitních sálů, do dílen a obchodních skladů i do bohatých přístavů.

—————————————–

O autorce

Renáta Fučíková je autorka a výtvarnice věnující se knižní ilustraci. Ilustrovala pohádky H. Ch. Andersona, bratří Grimmů nebo Oscara Wilda. Výtvarně zpracovala také na knize Staré pověsti české a moravské Aleny Ježkové. Jako autorka se většinou věnuje historii a velkým osobnostem našeho národa. Napsala například knihu o prvním československém prezidentovi Tomáš Garrigue Masaryk či o učiteli národů Jan Amos Komenský. Mezi její nerozsáhlejší práce rozhodně patří Historie Evropy – Obrázkové putování.


Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePravěk a starověk Evropy
Historie Evropy 1

Fučíková, Renáta - Krolupperová, Daniela

Práh, 2015

zobrazit info o knizeStředověk Evropy
Historie 2

Fučíková, Renáta - Krolupperová, Daniela

Práh, 2015

Napsat komentář