Vyhrajte vstupenku do strašidelného domu

Dům za zdí - Ukázka
V úzké uličce lemované cihlovou zdí stojí dům, kterého jste si možná nikdy nevšimli. Jednoho dne, když jdete kolem, se dveře otevřou a cizí člověk vás pozve dovnitř. Nabídka je to lákavá a pobyt zde je příjemný. Jenže co když budete chtít odejít?

Dům, který nelze opustit

Když nastane přesně ta správná chvíle, objevíte v úzké uličce lemované cihlovou zdí, jen kousek od obyčejné anglické hospody, vchod do neobyčejného domu. Cizí člověk vás tam osloví jménem a pozve vás dovnitř. Zpočátku se vám nebude chtít odejít. Později zjistíte, že odejít nemůžete. Každých devět let tam jeho obyvatelé – podivní sourozenci – pozvou někoho, kdo je odlišný nebo osamělý: přechytralého puberťáka, nedávno rozvedeného policistu, plachou univerzitní studentku. Co se však v domě opravdu děje? Pro ty, kdo to zjistí, je už příliš pozdě…

Složitě propracovaný román rozkročený přes pět desetiletí, od konce sedmdesátých let do současnosti, který přeskakuje z jednoho žánru do druhého a ozlomkrk se řítí k ohromujícímu závěru, vás vtáhne do pozoruhodného světa, kde starý příběh o strašidelném domě dostává nový rozměr – jaký si dokáže vymyslet pouze David Mitchell.

 

Dům za zdí

Autor: David Mitchell

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Petra Diestlerová
Počet stran: 152
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-204-4087-7

Přečtěte si více o knize Dům za zdí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Slade Alley je ta nejužší ulička, jakou jsem kdy viděl. Zařezává se mezi dva domy a asi tak po třiceti krocích mizí někam doleva. Dokázal bych si představit, že tu bydlí v lepenkové krabici nějaký tulák, ale rozhodně ne lord a lady.
„Nejspíš mají hlavní vchod z druhé strany. Slade House je jenom městský dům Grayerových. Jejich rodinné sídlo se nachází v Cambridgeshiru.“
Kdybych dostal padesát pencí pokaždé, když mi tohle máma řekla, teď už bych měl tři a půl libry. V uličce je lepkavá zima stejně jako v jeskyni White Scar v národním parku Dales v Yorkshiru. Táta mě tam vzal, když mi bylo deset. Na prvním rohu uvidím na zemi ležet mrtvou kočku. Je šedivá jako měsíční prach. Vím, že je mrtvá, protože leží nehybně jako upuštěný pytel a z očí jí pijí velké mouchy. Jak asi umřela? Nevidím žádné stopy po střele nebo po zubech, ačkoli hlavu má ohnutou v divném úhlu, takže ji možná uškrtil škrtič koček. Tohle jde rovnou do první pětky Nejkrásnějších Věcí, Jaké Jsem Kdy Viděl. Možná je kdesi na Papui‐Nové Guineji nějaký domorodý kmen, který považuje bzučení masařek za hudbu. Tam bych možná zapadl. „Hoď sebou, Nathane.“ Máma mě tahá za rukáv. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Dům za zdí

Každých devět let se dveře tajemného domu otevřou pro nového návštěvníka. Když přijmete pozvání a vstoupíte do nich, zpočátku se vám nebude chtít ani odejít, a poté, co se rozhodnete, že byste se přece jen rádi vrátili ke svému dosavadnímu životu, je už pozdě. Co se v tomto strašidelném domě, který vlastní podivní sourozenci a obývají ho s nimi odlišní, nebo osamělí lidé, děje? A proč nikomu není dovoleno odejít? To zjistíte při čtení napínavé knihy Davida Mitchella, autora bestselleru Atlas mraků nebo románu Hybatelé.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dům za zdí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dům za zdí
probíhá od 14. do 27. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 napínavé knihy Dům za zdí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům za zdí

Mitchell, David

Mladá fronta, 2016

Vyhrajte vstupenku do strašidelného domu - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. tetina napsal:

    Dobrý den, dnes mně byla doručena kniha Padesátka, děkuji

  2. 00marie99 napsal:

    Dnes mi byla doručena vyhrana kniha DUM ZA ZDI. Moc děkuji za krásnou knihu.

Napsat komentář