Jak se dítě vyrovná se smrtí

daniel-rusar_kamzikuv-velky-skok
Daniel Rušar a Ľuboslav Paľo se v obrázkové knížce Kamzíkův velký skok snaží prostřednictvím alegorického příběhu pomoci rodičům i dětem překonat ztrátu někoho blízkého.

Smrt blízké osoby stahuje každému hrdlo. Autoři této obrázkové knížky si berou na pomoc příběh, který bojuje pradávnou silou zvířecí alegorie. Malému kamzíkovi zahyne starší bráška. S maminčinou pomocí se kamzíčeti podaří s jeho smrtí vypořádat a přeskočí hlubokou propast strachu a zmatku směrem do budoucnosti.
Cílem knihy je poskytnout dětem možnost, jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka prostřednictvím obrázkové knihy a zároveň dát rodičům návod, jak v jednoduchých krocích oznámit dětem tragickou událost. Postup oznamování zprávy o smrti dítěti byl konzultován s psycholožkou. Kniha může být použita jako metodická příručka pro mateřské školky a 1. a 2. třídu prvního stupně.

 

Kamzíkův velký skok

Autor: Daniel Rušar
Ilustroval: Ľuboslav Paľo

Počet stran: 40
Vazba: brožovaná
Formát: 205×285 mm
ISBN: 978-80-262-1009-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kamzíkův velký skok vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázky z knihy

daniel-rusar_kamzikuv-velky-skok_ukazka1

daniel-rusar_kamzikuv-velky-skok_ukazka2

daniel-rusar_kamzikuv-velky-skok_ukazka3

Prohlédněte si další ukázky.

 

Daniel Rušar a Ľuboslav Paľo

Daniel Rušar vystudoval anglický jazyk, pracuje jako lektor osobnostního rozvoje (např. komunikace, řešení konfliktů, vedení lidí). Jeho kniha Jaro kriplů byla oceněna jako nejkrásnější kniha pro mládež a děti v roce 2011.
Napsal též příběh Vlk a tma.

Ľuboslav Paľo patří k nejznámějším a oceňovaným slovenským ilustrátorům. Vyučuje teorii a praxi ilustrované knihy na VŠVU, ilustroval přes 30 knih a získal řadu ocenění doma i v zahraničí.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKamzíkův velký skok

Rušar, Daniel

Portál, 2016

Napsat komentář